Logga in
Logga in

Miljöspecialist inom förorenade områden och masshantering

Som miljöspecialist inom förorenade områden och hantering av massor är du med i arbetet att underhålla våra vägar och järnvägar på bästa sätt och samtidigt säkerställa att hänsyn tas till miljön.

Sök tjänsten

Om jobbet

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse av förorenade områden och hantering av massor och en vilja att tillsammans med oss utveckla området och stärka miljöarbetet i underhållet av våra vägar och järnvägar. Du blir en del av den nationella miljösektionen inom Underhåll med specialistkompetens inom många olika miljöområden. Vi arbetar strategiskt och förutsättningsskapande med komplexa och utmanande miljöfrågor.

Du kommer att vara ett expertstöd inom förorenade områden och hantering av massor i underhållet av våra väg- och järnvägsanläggningar. Det innebär att utveckla och strukturera verksamhetens arbete inom dessa viktiga miljöfrågor som växer i många olika projekt och samarbeten. I rollen kommer du att hantera en stor variation av olika arbetsuppgifter t.ex. tolkning av lagstiftning och riskbedömning, framtagning av underlag och analys vid miljöprovtagning i mark, kontakt med tillsynsmyndigheter, information och vägledning inom området, kravställning på entreprenörer m.m. I arbetsuppgiften ingår även att delta i Trafikverkets strategiska arbete inom förorenade områden och masshantering genom utveckling och utvärdering av gemensamma arbetssätt och rutiner. Du kommer också att arbeta med regelverk, delta i forsknings- och innovationsprojekt samt svara på inkomna remisser och frågor från allmänheten.

Du kommer att ha ett nära samarbete med andra miljöspecialister, även om arbetet i sig är självständigt. På Trafikverket finns kompetensnätverk som ger dig möjlighet till inspiration, erfarenhetsutbyte och samarbete med andra miljöspecialister - vilket vi ser som en stor styrka. I arbetet kommer du att representera Trafikverket i kommunikation med andra myndigheter och löpande följa lagstiftningen och utvecklingen inom området.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen är du van att arbeta självständigt samtidigt som du bidrar till välfungerande samarbete i alla sammanhang. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga förmedlar du ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar genomförbara lösningar samt ser till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i dina prioriteringar. Du har slutligen god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och arbetar systematiskt med fokus på framdrift.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från arbete med förorenade områden och masshantering
  • har erfarenhet av att samordna eller leda projekt
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är ett plus i kanten om du

  • har erfarenhet av arbete inom förorenade områden och hantering av massor kopplat till infrastrukturverksamhet, gärna vägar och järnvägar
  • har erfarenhet av praktiskt arbete i fält med provtagning av förorenade områden och massor
  • har erfarenhet av forskning- eller utvecklingsprojekt

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Sara Paulsson,
0101234981

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702