Logga in
Logga in

Miljöspecialist inom landskap

Vill du vara med och säkerställa Trafikverkets leveranser inom landskapsområdet och samtidigt fortsätta kompetensutvecklas? Då kan du bli vår framtida kollega! 

Sök tjänsten

Om jobbet

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för miljöfrågor inom landskapsområdet och en vilja att tillsammans med våra övriga miljöspecialister utveckla området och säkerställa Trafikverkets leveranser så att vi bibehåller landskapets befintliga miljö. Du bidrar med din specialistkunskap i olika samarbeten och projektteam samt att du har möjlighet att påverka utvecklingen i transportsystemet. Du kommer framför allt att vara ett expertstöd inom naturmiljöområdet och i viss utsträckning även i olika kulturmiljöfrågor. Du ger stöd till olika delar av underhållsverksamheten inom väg- och järnvägsdistrikten. En stor del av arbetet är att tillsammans med underhållsdistrikten genomföra s.k. riktade miljöåtgärder, där tidigare brister byggs bort och där det krävs naturvårdsbiologiskt och skötselinriktat kunnande. Exempel på åtgärder är restaureringar av alléer, vägkanter, nya faunapassager och kulturobjekt. Du kommer också ansvara för inventeringar av exempelvis alléer, artrika infrastrukturmiljöer och kulturmiljöobjekt.

Du kommer att alternera kontorsarbete med arbete ute i fält. Du har mycket kontakt med entreprenörer, projektledare och andra specialister inom olika områden. Du kommer att ha regional förankring, men jobbar på en nationell enhet och med kollegor i hela landet.

Som miljöspecialist ingår även att hålla sig uppdaterad på ny lagstiftning och utveckling inom ämnesområdet, delta i arbete med regelverk, svara på remisser och frågor från allmänheten, utbilda och informera samt initiera och delta i forsknings- och utvecklingsprojekt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utvecklas i de frågor du brinner för. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete, utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket - vilket vi ser som en stor styrka!

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en god analytisk förmåga vilket innebär att du kan dra slutsatser och hitta lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har lätt för att samarbeta och du är bra på att bygga förtroende och skapa relationer. Du är kommunikativ vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren

Vi söker dig som har

  • en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning ekologi om minst 120 p / 180 hp eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet och kompetens som vi värderar likvärdigt
  • flerårig arbetslivserfarenhet av naturmiljöfrågor inom samhällsbyggnadsbranschen
  • körkort för personbil
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är ett plus i kanten och ses som meriterande om du

  • har vana av att arbeta med geografiska informationssystem (GIS)
  • har erfarenhet av inventering i infrastrukturmiljöer
  • har upprättat skötselbeskrivningar för naturmiljöer
  • har utfört naturvärdesbedömningar
  • har utfört miljökonsekvensbeskrivningar

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-Hybrid 

Sök tjänsten

Rekryterande chef Eva Gustavsson,
0101239234

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702