Logga in
Logga in

Miljöspecialist inom material & kemiska produkter

Tillsammans med Trafikverket kan du vara med och underhålla och utveckla anläggningen på ett förebyggande sätt som innebär att undvika att använda och bygga in farliga ämnen i anläggningen.

Sök tjänsten

Trafikverkets långsiktiga mål är att upphöra med användningen av särskilt farliga ämnen. 

Om jobbet

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för miljöfrågor och en vilja att tillsammans med våra miljöspecialister utveckla området och säkerställa Trafikverkets leveranser kopplade till material och kemiska produkter i vår väg- och järnvägsanläggning. Du bidrar med din specialistkunskap inom material och kemiska produkter i olika samarbeten och projektteam samt att du har möjlighet att påverka den tekniska utvecklingen i transportsystemet. Du ger expertstöd i olika underhållsprojekt och gör utvärderingar kring lämpliga produkter utifrån dess toxikologiska egenskaper. Till exempel utvärderingar av produkter som används vid kemisk ogräsbekämpning. I expertrollen ingår att formulera krav vid upphandling, göra riskanalyser och produktvalsanalyser samt göra uppföljningar av leverantörer. Som miljöspecialist ingår även att hålla sig uppdaterad på ny lagstiftning och utveckling inom ämnesområdet, delta i arbete med regelverk, svara på remisser och frågor från allmänheten, utbilda och informera samt initiera och delta i forsknings- och utvecklingsprojekt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket. På sektionen finns flera miljöspecialister och du kommer ha en till kollega som har fokus på material och kemiska produkter. 

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en god analytisk förmåga vilket innebär att du kan dra slutsatser och hitta lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har lätt för att samarbeta och du är bra på att bygga förtroende och skapa relationer. Du är kommunikativ vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren

Vi söker dig som

  • en högskole- eller universitetsexamen inom miljöområdet med inriktning mot miljökemi/toxikologi eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet och kompetens som vi värderar likvärdigt
  • flerårig arbetslivserfarenhet av miljöfrågor kopplade till material och kemiska produkter
  • har goda kunskaper i svenska och engelska
  • har körkort för personbil

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-Hybrid 

Sök tjänsten

Rekryterande chef Eva Gustavsson,
0101239234

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702