Logga in
Logga in

Miljöspecialist inom vatten

Vill du vara med och säkerställa Trafikverkets leveranser inom vattenfrågor och samtidigt fortsätta kompetensutvecklas? Då kan du bli vår framtida kollega!  ?

Sök tjänsten

Om jobbet

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för vattenfrågor och en vilja att tillsammans med våra övriga miljöspecialister utveckla området och vara en kugge i Trafikverkets leveranser. Du bidrar med din specialistkunskap i olika samarbeten och projektteam, och du ger expertstöd för att säkerställa att vår verksamhet inte påverkar våra vattenresurser negativt. En uppgift här kommer att vara säkerställa att vi har en infrastruktur som kan hantera vatten både i nutid och i framtid.

I den här spännande rollen som miljöspecialist med inriktning vatten t.ex. vatten-verksamhet och dagvatten kommer du framförallt att vara ett expertstöd. Som miljöspecialist ingår även att hålla sig uppdaterad på ny lagstiftning och utveckling inom ämnesområdet, delta i arbete med regelverk, svara på remisser och frågor från allmänheten, utbilda och informera samt initiera och delta i forsknings- och utvecklingsprojekt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket. På sektionen finns flera miljöspecialister och det är fler som är inriktade på vatten som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.  

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en god analytisk förmåga vilket innebär att du kan dra slutsatser och hitta lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har lätt för att samarbeta och du är bra på att bygga förtroende och skapa relationer. Du är kommunikativ vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som:

  • har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning naturvetenskap, geovetenskap, ekosystem, civilingenjör med inriktning vatten eller motsvarande om minst 120p/180hp
  • har flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta med vattenfrågor inom samhällsbyggnads-branschen
  • kan uttrycka dig på engelska pch svenska i både tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det ses som ett plus i kanten och är meriterande om du har:

  • tagit fram underlag för tillstånd eller anmälan vattenverksamhet 11 kap MB.
  • erfarenhet av markavvattning
  • erfarenhet av dagvattenhantering med fokus på föroreningsproblematik
  • kunskap om miljökonsekvensbeskrivningar
  • kunskap av vinterväghållning och dess påverkan på vattenmiljön
  • erfarenhet av forskning- eller utvecklingsprojekt

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-Hybrid 

Sök tjänsten

Rekryterande chef Eva Gustavsson,
0101239234

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702