Logga in
Logga in

Nationell projektledare inom Trafikinformation, järnväg.

Som nationell projektledare inom Trafikinformation -järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om.

Om jobbet

Som Projektledare inom trafikinformation leder och driver du projekt med stöd av tekniska specialister. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämd tids- och kostnadsram samt leder och fördelar arbetsuppgifter inom projektteamet. I de flesta sammanhang är det du som står i centrum för frågor som berör projektet från myndigheter, kommuner och allmänhet. Det ingår cirka två resdagar/månad. 

Med trafikinformation avses de system och den utrustning som krävs för att kommunicera aktuell information till resenärer på järnvägsstationer runt om Sverige. Hit räknas dynamiska skyltar, ljud-anläggningar och ur samt interaktiva informationsterminaler av typen prator. Hit räknas även statiska skyltar som hänvisning (vägvisning), vagnlägen, spårnummer och stationsnamn samt taktila skyltar och taktila översiktskartor. 

Jag som blir din chef heter Sofia Elfving. Jag leder enheten framåt med ett fokus på resultat men även genom utveckling av dig och vår verksamhet. Jag vill att vi har en aktiv dialog och jag finns där när du vill och behöver stöttning. Jag tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet, så förhoppningsvis kommer du trivas hos oss. Hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!


Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 


Kvalifikationer

Vem är du

Du bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera samtidigt som du är duktig på att strukturera ditt arbete och att kommunicera.

Vi söker dig som

  • Har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med teknisk inriktning eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Har flerårig erfarenhet av arbete i ledande befattning, t.ex. som projektledare, uppdragsledare eller liknande
  • Har god förmåga att arbeta i datorsystem och van användare av Officepaketet
  • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • Har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • Har kännedom om trafikinformationsutrustning som dynamiska skyltar och ljudanläggningar
  • Har erfarenhet av datakommunikationsutrustning där du förvärvat dig kunskaper inom nätverksteknik
  • Har kontrakts- och förhandlingsvana samt kunskap inom upphandling

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Borlänge. 

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer planeras v 42-43 via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Sofia Elfving,
0101231518

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702