Logga in
Logga in

Nationell säkerhetsspecialist inom brandskydd

Vill du vara med och stärka säkerheten och motståndskraften i Sveriges transportinfrastruktur? Vill du vara med och forma vårt brandskyddsarbete och vara ett expertstöd? Då kan du vara vår nya säkerhetsspecialist!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som specialist leder du och samordnar arbetet med SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete) inom Trafikverkets verksamhetsområde Underhåll. Du driver utvecklingen och verkar för ett systematiskt arbetssätt inom brandsäkerhetsområdet.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att du stödjer, kvalitetssäkrar och följer upp vårt brandskyddsarbete. Du tar både fram och följer upp åtgärdsplaner som genomförs inom ditt kompetensområde. Du bistår även med kvalificerat stöd vid tillsyner och andra former av bedömningar och analyser inom brandskyddsområdet. I din roll vägleder du vid tolkning av lagkrav kopplat till brandsäkerhet samt stödjer verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg.

Som säkerhetsspecialist representerar du Underhåll i interna såväl som externa nätverk och forum.  

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi är en nybildad enhet som är under utveckling och du kommer att vara en viktig del i denna förändringsresa med stora möjligheter att påverka. Du arbetar nära både strateger och enhetschef i alla strategiska frågor som rör systematiskt brandskyddsarbete och företräder verksamhetsområdet i både myndighetsinterna och externa forum. Här ges du stora möjligheter att diskutera kvalificerade säkerhetsfrågor och utbyta erfarenheter. Till din hjälp i arbetet kommer du att ha ett nätverk av säkerhetssamordnare och specialister som är utplacerade i verksamhetsområdets olika delar där det operativa arbetet med brandskyddsarbetet utförs.

Jag som blir din chef heter Fredrik Croona och jag är en positiv person med en prestigelös ledarstil som går snabbt från tanke till handling. Vi har gemensamma mål och du får mitt förtroende att skapa bästa vägen dit.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du en god förmåga att se komplexa sammanhang och förstå dess påverkan på verksamheten. Du kommer att ha mycket dialog och samverkan med både interna och externa parter och för det krävs det att du har hög integritet, är tydlig och förtroendeingivande i din kommunikation samt duktig på att bygga goda relationer och agera kunskapsbärare. Vidare förväntas du ha helhetssyn, arbeta med stor noggrannhet samt ha förmåga att kunna leda både analysarbeten, mindre projekt och olika utvecklingsaktiviteter. 

Vi söker dig som

  • har flerårig och aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta med både operativa och strategiska brandsäkerhetsfrågor
  • har erfarenhet av att arbeta med framtagande av interna styrdokument samt leda analysarbete
  • har erfarenhet av att tolka lagar och regler samt standarder inom brandskyddsområdet
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område så som brandsäkerhet eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du

  • har erfarenhet från brandskyddsarbete och/eller säkerhetsarbete inom en myndighet

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 28/2-9/3.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Fredrik Croona,
0101244210

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702