Logga in
Logga in

Projektadministratör med struktur och serviceanda

Vill du arbeta i en roll där du får chansen att kombinera din förmåga att strukturera och hålla ordning med dina servicemässiga egenskaper som ger dig utrymme att få briljera kommunikativt?

Sök tjänsten

Vi kan nu erbjuda dig en unik möjlighet att sammanfläta detta i en viktig roll som projektadministratör i vårt team som arbetar med trädsäkring längs med våra nationella järnvägar. Hos oss på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Tillsammans lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Som projektadministratör hos oss kommer du att tillhöra verksamhetsområdet Underhåll som ansvarar för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Projekten för nationell trädsäkring ryms under Distrikt Mitt Järnväg Södra och i rollen som projektadministratör blir du en del i det team som arbetar med detta och som utgörs av erfarna kollegor som är öppna för nya idéer och som inspirerar varandra till bra prestationer genom att dela erfarenheter och kunskap. Jag som blir din chef heter Sofia Elfving. Genom tydlighet och ett coachande ledarskap skapar vi tillsammans ömsesidig tillit som banar väg för en hållbar samhällsutveckling där vårt arbete lägger grunden för att våra medresenärer kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Om jobbet

Som projektadministratör hos oss är dina arbetsuppgifter att sköta huvuddelen av ekonomihanteringen inom ramen för arbetet med nationell trädsäkring. Du ansvarar för inbetalningar och utbetalningar av fakturor och följer månadsvis upp ekonomin samt har koll på in- och utflöden. I din roll ingår också att du stöttar tre projektledare och en projektingenjör med administration och dokumentation samtidigt som du även har muntlig och skriftlig kontakt med interna och externa parter. Utöver detta granskar och hanterar du fakturor ifrån våra entreprenörer och bistår ditt team med underlag gällande trädförsäljning och upphandling. Du är också behjälplig vid kort- och långsiktigt prognosarbete och förvaltar den lista som ligger till grund för behörigheter för tillträde till vår anläggning.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att du ska trivas och lyckas i rollen som projektadministratör hos oss behöver du kunna arbeta strukturerat och serviceinriktat. Det innebär i praktiken att din nyfikna natur banar väg för att du trivs med att kombinera administrativa sysslor med din goda förmåga att möta människor på ett professionellt sätt. Som person är du lyhörd samtidigt som du har en god förmåga att ta egna initiativ. Som spindeln i nätet mellan tre projektledare har du också genom noggrann planering koll på nästa steg och då du är en fena på att prioritera ser du också till att saker och ting blir gjorda i tid. Du arbetar lösningsfokuserat och har genom din kommunikativa förmåga lätt för att göra dig förstådd.

Vi söker dig som

  • har lägst gymnasieexamen med inriktning ekonomi eller teknik alternativt annan inriktning som av oss bedöms som likvärd
  • har erfarenhet av fakturaarbete som inkluderar in- och utbetalningar
  • har erfarenhet ifrån en bred administrativ roll
  • har erfarenhet av arbete inom kundservice
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har flerårig erfarenhet av arbete med ekonomifrågor (så som budget, prognoser och ekonomisk uppföljning)

Övrig information

Trafikverket är stolt över att nyligen ha blivit rankad som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten arbetar du under förtroendearbetstid och det finns också möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Placeringsort för denna tjänst är Borlänge.

Ansökan

På Trafikverket tror vi på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. I linje med detta är vårt strävan att genomföra fördomsfria rekryteringar och vår ambition är att i våra rekryteringsprocesser fokusera på kandidaters kompetens och potential. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer därför att ligga till grund för vårt första urval. Som ett steg i ledet används sedan webbaserade tester som ännu ett kompetensbaserat verktyg i strävan efter objektiva och rättvisa bedömningar.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt, preliminärt under v. 13 alternativt v.14. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är planerade att äga rum mellan v.16-17. Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Sök tjänsten

Rekryterande chef Sofia Elfving,
0101231518

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702