Logga in
Logga in

Projektingenjör Basunderhåll Väg

Vill du vara med och utvecklas i rollen som projektingenjör och på sikt kanske bli framtidens projektledare hos oss inom verksamhetsområde Underhåll i Borlänge?

Sök tjänsten

Nu söker Trafikverket dig som har viljan, engagemanget och drivet att arbeta i rollen som projektingenjör! Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och underhålla vår infrastruktur i Dalarna. Kom och bli en del av oss!

Om jobbet

Vad gör en projektingenjör på Trafikverket? Som projektingenjör inom Basunderhåll väg på Trafikverket kommer du vara en viktig del av beställarorganisationen för Bas-områden med ca 100 mil väg i varje område. Du jobbar med flera projektledare, underhållsingenjör samt controller, kommunikatör och specialister inom miljö och teknik vid behov. På vårt kontor i Borlänge kommer du att sitta tillsammans med andra projektingenjörer och projektledare. Din primära uppgift är att stötta projektledare i vägunderhållsprojekt rörande administrativa delar. Andra förekommande arbetsuppgifter är att vara delaktig i upphandlingar, delta vid projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll. Du har en nyckelroll med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Arbetsuppgifterna kan på sikt ändras både i komplexitet utefter din egna utveckling samt helt eller delvis mot andra projekt beroende på verksamhetens behov.

Din utveckling som projektingenjör

Hos oss på Trafikverket har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i olika projekt och få möjlighet att leda mindre projekt i sin helhet. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till ett av Sveriges Karriärföretag 2022.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen krävs att du har ett sinne för struktur och planering samt ett helhetstänk som gör att du skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god förmåga att kommunicera och upprätthålla en bra dialog i kontakter med externa parter som exempelvis kunder och andra intressenter. Vidare har du god förmåga att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Därutöver har du en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdigt
  • har mer än 6 månaders aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som projektingenjör, alternativt från annan roll som Trafikverket bedömer som likvärdig
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av ekonomihantering
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av hantering av skadeärenden i systemet SPVA, alternativt annan erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av kontraktsuppföljning i GPD-analys, alternativt annan erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig

Övrig information

I den här rekryteringen måste du bifoga ditt CV men vi behöver inget personligt brev.

Placeringsort för tjänsten är Borlänge.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 11

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Carl Magnusson,
0101244164

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702