Logga in
Logga in

Projektingenjör järnväg

Vill du arbeta med ett av de största kraftsystemen i Sverige och underlätta vardagen för invånare och företagare?

Sök tjänsten

 Vad roligt - för nu söker vi en projektingenjör till våra underhållssatsningar inom järnväg i distrikt Nord!

Om jobbet

Just nu söker vi en projektingenjör som främst kommer att arbeta tillsammans med vår projektledare inom icke-linjebunden kraft på järnväg. Du kommer att arbeta nära projektledare och ha en stor variation av arbetsuppgifter. Du stöttar projektledaren i planering och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö. Du bistår projektledaren i interna och externa kontakter, såsom kontakter med leverantörer, allmänhet, kommuner och andra intressenter. Ett systematiskt analys- och förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag.

"Jag som blir din chef heter Eva Thurfjell Emilsson. Som chef anser jag att en av mina viktigaste uppgifter är att skapa förutsättningar för mina medarbetare att göra ett så bra arbete som möjligt. Jag förväntar mig att mina medarbetare tar ansvar för sitt arbete och bidrar till utveckling inom sitt område. Eftersom det mesta vi gör är ett lagarbete förväntar jag mig samarbetsvilja och att man bidrar till ett gott arbetsklimat. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!"

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas som Projektingenjör behöver du vara strukturerad och ha god problemlösningsförmåga. Du är självgående, initiativtagande och driver ditt arbete framåt. Som Projektingenjör samverkar du med många olika individer och därför behöver du ha god förmåga att såväl samarbeta som kommunicera.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom teknik, samhällsplanering eller ekonomi, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer likvärdig
  • har relevant erfarenhet i närtid av arbete i projektform där du har varit involverad i ekonomiplanering, budgetuppföljning och avvikelseanalys
  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
  • har god förmåga att sätta dig in i datorsystem.

Det är meriterande om du:

  • har arbetat med bygg-eller anläggningsprojekt, som t ex entreprenadingenjör
  • har kunskaper inom entreprenadjuridik.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas v. 15-16/ 2023, via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Eva Emilsson,
0101237064

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702