Logga in
Logga in

Projektingenjör järnvägsunderhåll

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som projektingenjör i underhållsdistrikt Järnväg Väst är du ett stöd till projektledare och avlastar och biträder dessa i hela processen. Du stöttar bl.a. i projektens kontinuerliga ekonomiuppföljning, intern administration, att planerings- och projekteringsprocessen följs och anpassas till uppdraget samt att arbetet genomförs enligt de lagar, regler, bestämmelser, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. I din roll kommer du även vara delaktig i riskarbetet, delta vid upphandlingar och följa upp tidsplaner. Du kommer att leda interna och externa möten såsom teknikmöten, byggmöten och projekteringsmöten. Du ska även kunna gå in som ersättare för projektledaren.

"Jag som blir din chef heter Mats Wilhelmsson och brinner för att genom ett systematiskt förbättringsarbete ge våra kunder en mer tillförlitlig järnväg. I mitt ledarskap ser jag det som mycket viktigt att vi har en öppen och ärlig kommunikation, så att jag kan ge dig rätt förutsättningar och utveckling".Kvalifikationer

Vem är du?

I rollen som Projektingenjör har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du är initiativtagande person som självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. För att lyckas i rollen har du god problemlösningsförmåga samt förmåga att strukturera och planera - både på kort och lång sikt.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har minst 6 månaders erfarenhet i närtid av ingenjörsarbete inom järnvägsprojekt där du har varit involverad i följande moment:
    • tidsplanering och uppföljning av tidsplan
    • ekonomiplanering, budgetuppföljning och avvikelseanalys
    • riskhantering
  • har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift
  • har giltigt körkort för personbil.

Det är meriterande om du har kunskap om entreprenadjuridik.


Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas v. 49-50/ 2022, via Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Mats Wilhelmsson,
0101241095

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702