Logga in
Logga in

Projektingenjör Styr- och reglersystem

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du vara där det händer? Vill du vara med och påverka människors vardag? Gillar du snabba beslut? Har du dessutom ett brinnande engagemang och vill ständigt utvecklas både personligt och professionellt, då kan du bli vår nya kollega!

Verksamheten "Underhåll Vägnära infrateknik" söker just nu en "Projektingenjör inom styr- och reglersystem".

Som Projektingenjör inom styr- och regler skall du tillsammans med projektledaren vidmakthålla och utveckla de statliga styr- och reglersystemen i komplexa vägtunnlar och på öppningsbara broar i distrikt Öst och Stockholm. Ni arbetar tillsammans i underhållsprojekt som genomför avhjälpande, förebyggande underhåll och reinvesteringar av anläggningsdelar. 

Som projektingenjör hos oss arbetar du tillsammans med och stödjer våra projektledare med planering och genomförande av underhållsåtgärder i våra väganläggningar. Du arbetar nära och direkt under en eller flera projektledare och kommer att ha en stor variation av arbetsuppgifter. Du arbetar strukturerat och följer upp projekten samt bistår projektledaren i interna och externa kontakter, såsom kontakter med leverantörer, allmänhet, kommuner och andra intressenter. Du kommer få egna ansvarsområden inom projekten som du driver självständigt. När du nått en god kompetensnivå kan du utses till delprojektledare och kan då får driva egna entreprenadkontrakt. 

Ett systematiskt analys- och förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag. Målet är att du som projektingenjör ska utvecklas och på sikt bli projektledare. I den här tjänsten kommer du att vistas ute i fält en del vilket kan innebära arbete under obekväm arbetstid och har ett krav på körkort.


Kvalifikationer

Som person är du driven, engagerad och lyhörd. Du trivs i samarbeten och vill axla en ansvarsfull roll med högt tempo.

Vi söker dig som

  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift
  • har en högskole- eller universitetsexamen om minst 180 HP (120p) med teknisk inriktning
  • har något års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom projektledning
  • har aktuell och relevant erfarenhet av arbete med styr- och reglersystem inom vägområdet

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av enklare projektledning
  • har erfarenhet av att jobba utifrån processer och bestämmelser i större organisation

Övrig information

Placeringsort: Solna

I den här rekryteringen kan test komma att användas som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Lisa Hallgren,
0101234884

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702

Läs mer