Logga in
Logga in

Projektledare BAS-kontrakt väg

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som Projektledare för BAS-kontrakt väg ansvarar du för BAS-underhåll på vägarna - det vill säga planerar, genomför samt utvecklar det viktiga arbetet med underhåll av vägnätet.

Du leder ett projektteam bestående av bl.a. projekt-och underhållsingenjörer, tekniska specialister samt kontrakterade konsulter och entreprenörer. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda och följa upp projekt, inkl har budgetansvar. I rollen har du många kontaktytor och behöver samverka med andra parter - både internt på Trafikverket, men även externt med kommuner, medborgare, näringsliv, mm.

På grund av interna och externa förflyttningar inom enheten söker vi två projektledare som kommer att arbeta med var sitt utpekat geografiskt område inom Östergötland och Sörmland.

Vägarnas "basunderhåll" består av aktiviteter som inspektioner, snöröjning, halkbekämpning, reparationer av skadad asfalt, byte av trummor, dikesrensning, hyvling och grusning. Här genomförs även mindre reinvesteringsjobb så som riskreducerande åtgärder i form av erosionsskydd, tryckbankar samt eliminering av vandringshinder för att nämna några exempel. Utöver det grundläggande underhållet på vägarna sköter enheten även beläggningsunderhåll i Östergötland och Sörmland.

Placeringsorten blir Trafikverkets kontor i Linköping eller Eskilstuna. Tjänsteresor, främst med bil, kommer att förekomma.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas och vara framgångsrik i den här rollen behöver du vara en person som inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team. Tack vare din kommunikativa förmåga bygger du förtroende med interna såväl som externa parter och skapar goda samarbeten i organisationen. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning om 180hp inom teknik, väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt har du annan utbildning inom området i kombination med erfarenhet från anläggningsbranschen som vi bedömer väger upp kravet för utbildning
  • har flerårig aktuell erfarenhet av att leda tekniska projekt inom anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av arbete med ekonomi-, budget- och resultatuppföljning inom bygg- och anläggningsverksamhet
  • har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har giltigt B-körkort.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att arbeta i ledande roll, som exempelvis projektledare, arbetsledare, platschef, uppdragsledare
  • har lett projekt inom drift- och underhåll av väg/ järnväg/ byggnadsverk
  • har arbetslivserfarenhet av Trafikverkets baskontrakt för statlig väganläggning.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas den 9 och 13 juni, via Skype.

#LI-EB1

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Nancy Häggkvist,
0101236745

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702

Läs mer