Logga in
Logga in

Projektledare beläggning

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch?

Sök tjänsten

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Om jobbet

Som Projektledare för väg ansvarar du för beläggningsunderhållet på vägarna inom ett geografiskt område - det vill säga planerar, genomför samt utvecklar det viktiga arbetet med underhåll av vägnätet. Som projektledare levererar du tillsammans med ditt projektteam, säkra och tillgängliga vägar som tillgodoser samhällets behov av resor och transporter idag och i framtiden. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp projekt, inklusive budgetansvar och tillser att Trafikverket får det vi har beställt/upphandlat. I rollen har du många kontaktytor och behöver samverka med andra parter - både internt på Trafikverket, men även externt med kommuner, medborgare, näringsliv, mfl 

Din utveckling

Som Projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora och vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos våra ca 1000 projektledare är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

För att trivas och vara framgångsrik i rollen behöver du vara en person som inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team. Tack vare din kommunikativa förmåga bygger du förtroende med interna såväl externa parter och skapar goda samarbeten i organisationen. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är proaktiv och strukturerad i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som

  • Har högskoleutbildning om 180hp (120p) inom teknik, väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt har du annan utbildning inom området i kombination med erfarenhet från anläggningsbranschen eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Har flerårig aktuell erfarenhet av att leda tekniska projekt inom anläggningsbranschen
  • Har flerårig arbetslivserfarenhet av ekonomi-, budget- och resultatuppföljning
  • Har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • Har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet av att arbeta i ledande roll, som exempelvis projektledare, arbetsledare, platschef, uppdragsledare
  • Har ansvarat för projekt inom drift- och underhåll av väg/ järnväg/ byggnadsverk
  • Har kunskap om entreprenadjuridik, AB/ABT/AMA

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Intervjuer planeras v39 via skype. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Karin Gustafsson,
0101237289

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702