Logga in
Logga in

Projektledare beläggning

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem.

Sök tjänsten

Om jobbet

Tjänsten som projektledare beläggning innebär att ansvara för planering och utförande av det förebyggande underhållet på de statliga vägarna i Stockholms län. I tjänsten ingår ett brett spann av vägar, från de mest trafikerade motorvägarna vägarna i landet, riks- och länsvägar till de lågtrafikerade vägarna på landsbygden. På grund av hög trafikmängd på många sträckor omfattas de av tidsrestriktioner vilket innebär att beläggningsarbetena utförs nattetid.

Arbetet bedrivs i team där du samordnar projektmedlemmar samt specialister. Arbetet innefattar hela kedjan från analys av tillstånd, val och prioritering av åtgärder utifrån tilldelad budget och planeringsanvisningar, projektering och kalkyl, samt deltagande i upphandling (med stöd av specialister) och genomförande av entreprenader.

I genomförandet av entreprenaderna har du som representerar beställaren en aktiv roll i styrningen och uppföljningen av projekten. Du och ditt team samarbetar med entreprenörerna vad gäller uppsatta mål inom säkerhet, kvalitet, arbetsmiljö och miljö. Du svarar på frågor från allmänheten och trafikanter om projektens genomförande och vid behov görs riktad kommunikation med hjälp av kommunikatör. Du samordnar beläggningsprojekten med andra teknikområden såsom till exempel vägmarkering, bas-underhåll samt investeringsprojekt.

Du är ansvarig för tid, kostnad och innehåll i projektet och redovisar månadsvis framdriften till projektsponsor. Vid denna månadsuppföljning får teamet värdefull återkoppling från sponsor på leveranserna i projektet.

Teamet agerar också sakkunniga internt och externt vilket innebär många kontaktytor som till exempel kommunikation med kommuner, allmänhet och andra myndigheter i remissärenden eller frågor som rör vägarnas tillstånd.

Arbetet är mycket självständigt och du och ditt team är de som planerar och utför beläggningsunderhåll och till stor del står för kompetensen inom beläggningar i på Trafikverket i region Stockholm. Runt om i landet finns motsvarande team för de andra regionerna och även en nationell avdelning för tillstånd vägyta - vägkropp där beläggningar ingår. Beläggningskompetensen inom Trafikverket är mycket god med många erfarna medarbetare där det finns bra vägledning att få och möjlighet till samverkan med vid olika beläggningsfrågor. 

Vill du komma till jobbet och känna att ditt arbete gör skillnad för ett fungerande, framkomligt och säkert vägnät? Då kanske får vi äran att läsa just din ansökan till denna roll!

Kvalifikationer

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat. Du är driven, självgående och har en god analytisk förmåga. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. En nyckel till framgång som projektledare är att du lyckas väl i dina samarbeten eftersom du samverkar både internt med andra projektledare i angränsande områden och verksamheter samt med externa parter.

Vi söker dig som har:

  • för tjänsten relevant universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet från projektledning och/ eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • några års erfarenhet av aktuell och för tjänsten relevant erfarenhet av att vara projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande inom väg-, bro- eller anläggningsbranschen
  • arbetat med budget, prognos och uppföljning
  • goda kunskaper i Officepaketet
  • goda kunskaper i svenska, såväl tal som skrift
  • giltigt B-körkort.

Det är meriterande om du har:

  • goda kunskaper i entreprenadjuridik inom ett eller flera av områdena AB/ABT/ABK och AMA samt god kontrakts-och förhandlingsvana
  • erfarenhet från ledande roll inom beläggningsentreprenader
  • vägteknisk erfarenhet/ kunskaper inom området vägyta/ vägkropp, som beläggningsmaterial, avvattning och bärighet.

Övrig information

På Trafikverket arbetar vi för att genomföra fördomsfria rekryteringar och i linje med detta är vårt fokus riktat på kandidaters kompetens och potential. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer därför att ligga till grund för vårt första urval. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du även bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt strax efter att sista ansökningsdagen har passerat. För de kandidater som därefter går vidare till intervju är dessa inplanerade att hållas den 24-25 juni 2024. Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Bob Kolmodin,
0101230219

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702