Logga in
Logga in

Projektledare Brounderhåll till Norra regionen

Vill du ha varierande arbetsuppgifter där du ser ett resultat av det du gör? Som projektledare på Trafikverket är du med och bidrar till en grön, smidig och trygg infrastruktur för dagens och framtidens Sverige.

Sök tjänsten

Om jobbet

Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt.

Du kommer till enheten Byggnadsverk där du blir en viktig kugge i vår förvaltning av broar i Norra regionen. Enheten består idag av ca 10 medarbetare och ansvarar för drift och underhåll av våra byggnadsverk (dvs broar, tunnlar och bergskärningar) inom regionen. I vårt uppdrag ingår att bedöma tillståndet, planera och utföra förebyggande och avhjälpande åtgärder samt ibland även utbyte av befintliga konstruktioner.

I denna spännande roll får du möjlighet att driva underhållsprojekt för broar i Norra regionen för i huvudsak väganläggningen, men arbete med järnvägsanläggningen förekommer också. Du får vara delaktig genom projektets alla faser och du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp projekten och tillser att Trafikverket får det vi har beställt/upphandlat. I rollen ligger ansvar för budget i planerings- och genomförandeskedet samt i uppföljningen av dina projekt. Som projektledare har du många kontaktytor, samverkan med andra parter är en naturlig del av din vardag - både internt på Trafikverket, men även externt med kommuner, medborgare, näringsliv, mm.

Placeringsort är Umeå.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är det behöver du vara proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk problemlösningsförmåga. Du kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt och samverkar väl med andra. Din förmåga att prioritera, planera och strukturera bland arbetsuppgifter är god, och du är trygg med att följa upp och att rapportera resultat vidare i organisationen.

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som har

  • teknisk universitets- eller högskoleutbildning (180 hp/120 p), men du kan även ha en annan utbildningsbakgrund kompletterad med relevant erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdig
  • några års aktuell och för tjänsten relevant erfarenhet av att vara projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande roller
  • erfarenhet att ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • ansvarat för projekt inom drift- och underhåll av väg/ järnväg/ byggnadsverk
  • erfarenhet av att arbeta med broprojekt
  • kunskap om entreprenadjuridik AB/ABT/ABK och AMA
  • arbetat i förvaltningssystemet BaTMan

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt efter att sista ansökningsdagen har passerat. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype. Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Anton Zakariasson,
0101235298

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702