Logga in
Logga in

Projektledare för BAS kontrakt Järnväg

Som projektledare till Underhålls distrikt syd Järnväg södra är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Trafikverket är stolt över att nyligen ha blivit rankad som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid. I denna tjänst erbjuder vi förtroendearbetstid och möjlighet till distansavtal om du önskar arbeta delvis på distans.

Om jobbet

Du ansvarar för att planera, tillhandahålla dokumentation, följa upp och analysera resultat i ett av distriktets BAS kontrakt. Du har ett nära samarbete med enhetschefer/ombud och andra projektledare på distriktet.

I tjänsten projektleder du överlämnade projekt. Du hanterar även mindre projekt av typen smärre åtgärder och trimningsåtgärder då vi förväntar oss en utökning av projekt i storleksordning upp till 5 miljoner.

Projektledaren ska säkerställa att entreprenader genomförs enligt avtalat kontrakt genom att:

 • Driva, leda och samordna arbetet i projektet
 • Ansvara för att fel och störningar i järnvägsanläggningen följa upp och analyseras
 • Ansvara för att behov av åtgärder i anläggningen dokumenteras och att underlag till lokal underhållsplan tas fram i dialog med anläggningsansvarig
 • Ansvara för att åtgärder i produktionsplanen följs upp (leveransuppföljning)
 • Ansvara för verksamhetsplanering, verksamhetsuppföljning och prognos
 • Medverka i framtagande av förfrågningsunderlag och upphandling av kontrakt
 • Svarar för omvärldskontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter inom projektet
 • Stödja andra avdelningar inom eget VO samt andra VO, utifrån teknisk kompetens och kännedom om anläggningens status

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss

Som projektledare hos oss på Underhåll får du möjlighet att i hög grad bidra till leveranser som gör Sverige närmare. Du får möjlighet att leda projektteam bestående av bl.a. projektingenjörer och tekniska specialister samt kontrakterade konsulter och entreprenörer. Tillsammans levererar ni säkra och tillgängliga vägar och järnvägar som tillgodoser samhällets behov av resor och transporter idag och i framtiden. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp projekt. Du bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam för att skapa en bra arbetsmiljö. I rollen har du mycket kontakter internt, men också med allmänheten, kommuner och andra myndigheter.

Placeringsort är Malmö.

"Jag som blir din chef heter Ola Malmberg. Jag är stödjande och öppen i mitt ledarskap. Jag är närvarande och delaktig med tydlig målbild. Till mitt förfogande har jag en bred erfarenhet och en stor portion humor".

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utveckling tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga. 

Befattningen ställer krav på förmåga att kommunicera och samverka med enskilda individer och/eller grupper och allmänheten. Intressekonflikter kan förekomma, vilket kräver god samarbetsförmåga, flexibilitet, förhandlingskunskap samt personlig integritet.

Vi söker dig som har

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom relevant inriktning eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • ett par års aktuell och relevant erfarenhet av projektstyrning/och eller platsledning inom järnväg/väg/byggnadsverk
 • erfarenhet av budget, prognoser och ekonomisk uppföljning. 
 • god kontrakt- och förhandlingsvana samt kunskap inom entreprenadjuridik och upphandling
 • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • körkort för personbil 

Det är meriterande om du har

 • tidigare arbetat i underhållsprojekt inom järnväg
 • erfarenhet av upphandling
 • erfarenhet av att upphandla och avropa från ramavtal

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att hållas digitalt via Skype 27 och 28 februari.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ola Malmberg,
0101239015

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702