Logga in
Logga in

Projektledare för BAS kontrakt Järnväg

Som projektledare på underhållsdisrikt Mitt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Du ansvarar för att planera, tillhandahålla dokumentation, följa upp och analysera resultat i ett av våra BAS kontrakt. Du har ett nära samarbete med enhetschefer/ombud och andra projektledare på distriktet.

Projektledaren ska säkerställa att entreprenader genomförs enligt avtalat kontrakt genom att:

 • Driva, leda och samordna arbetet i projektet
 • Ansvara för att åtgärder i produktionsplanen följs upp
 • Ansvara för verksamhetsplanering, verksamhetsuppföljning och prognos
 • Medverka i framtagande av förfrågningsunderlag och upphandling av kontrakt
 • Svara för omvärldskontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter inom projektet
 • Stödja andra avdelningar inom eget och andras verksamhetsområden, utifrån teknisk kompetens och kännedom om anläggningens status

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss

Som projektledare hos oss på Underhåll får du möjlighet att i hög grad bidra till leveranser som gör Sverige närmare. Du får möjlighet att leda projektteam bestående av bl.a. projektingenjörer och tekniska specialister samt kontrakterade konsulter och entreprenörer. Tillsammans levererar ni säker och tillgänglig järnväg som tillgodoser samhällets behov av resor och transporter idag och i framtiden. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp projekt. Du bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam för att skapa en bra arbetsmiljö. I rollen har du mycket kontakter internt, men också med allmänheten, kommuner och andra myndigheter.

Placeringsort är Gävle. Resor i tjänsten förekommer inom distriktet/kontraktsområdet.

"Jag som blir din chef heter Anna-Pia Lingemyr. Mitt ledarskap präglas av öppenhet, tillit och tydlighet. Jag har en tydlig målbild och jag vill att alla känner delaktighet i och bidrar till att vi når våra mål. Jag sätter stor tillit till mina medarbetare och kommunikation är en nyckelfaktor för mig. I vårt team hjälps vi åt och har kul tillsammans! Hoppas att du vill vara med och göra oss ännu starkare som team".

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga. 

Vi söker dig som har 

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom relevant inriktning, eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • ett par års aktuell och relevant erfarenhet av projektstyrning/och eller platsledning inom järnväg/väg/byggnadsverk
 • erfarenhet av att ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning 
 • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • körkort för personbil.

Det är meriterande om du har 

 • goda kunskaper inom entreprenad juridik 
 • arbetat i underhållsprojekt inom järnväg
 • har kunskap inom järnvägsteknik (ban, el eller signal) 

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala intervjuer via Skype är planerade den 8 och 9 Mars.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Anna-Pia Lingemyr,
0101243138

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702