Logga in
Logga in

Projektledare för underhåll av VA/Ventilation

Som projektledare är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur!

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss

Som projektledare för underhåll av VA och Ventilation så är ditt jobb att säkerställa drift och underhåll av de VA/Vent-installationer som Trafikverket har i väganläggningen inom underhållsdistrikt Öst & Stockholm. I uppdraget ingår de stora vägtunnlarna i Stockholm där du vidmakthåller tekniska system och installationer inom VA/Vent-området genom att planera, beställa och följa upp förbyggande- och avhjälpande underhåll samt reinvesteringsåtgärder.

Du leder som projektledare två entreprenadkontrakt. Till din hjälp har du byggledare som står för anläggningsspecifik specialistkunskap. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp projekten och bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam för att skapa en bra arbetsmiljö. I rollen har du kontakt med allmänheten men även med kommuner och andra myndigheter.

Jag som är rekryterande chef heter Jonas Holst och är enhetschef för Infrasystem. På min enhet tillämpar vi ett ledarskap baserat på ömsesidigt förtroende. Som projektledare har du mycket stor frihet att styra din verksamhet och ett stort ansvar för att uppnå de resultat som våra uppdragsgivare förväntar sig. Vi har ett lika viktigt som intressant uppdrag att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem. Jag hoppas du vill vara med!

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga. 

Vi söker dig som

  • Har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Har arbetslivserfarenhet från VA- och/eller ventilationsbranschen.
  • Har arbetslivserfarenhet som projektledare.
  • Har haft budget- och resultatansvar.
  • Har erfarenhet av att arbeta med entreprenadkontrakt.
  • Har goda kunskaper i tal och skrift på svenska.
  • Har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet av arbetsmiljöfrågor.
  • Har erfarenhet inom upphandling.

Övrig information

Tester planeras att skickas ut v. 24

Intervjuer planeras via Skype i v.25

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

#LI-PG1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Anders Ramqvist,
0101231941

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702