Logga in
Logga in

Projektledare inom centrala styr-och övervakningssystem

Vill du vara med och underlätta vardagen för invånare i hela Sverige samtidigt som du arbetar i en utvecklande och prestigelös miljö med fantastiska kollegor som backar upp dig med sina kunskaper och erfarenheter?

Sök tjänsten

Om jobbet

Som projektledare leder du projektteam och arbetar i projekt från planering, under genomförande och till avslut med fokus inom OT system (Operational Technology /operativteknik) som styr och övervakar Trafikverkets utrustning och anläggningar för exempelvis V/A-anläggningar, belysning och öppningsbara broar. Du leder vissa projekt och i andra projekt är du stöd. Du bidrar med din kompetens inom området med att utveckla etablerade arbetssätt samt omsätta instruktioner till praktiskt arbete och projektaktiviteter. Våra OT system (Operational Technology /operativteknik) är en sammanhållande länk mellan utrustning på vägsidan och trafikledningscentralerna. Ditt arbete blir en del i en samhällsviktig leverans.

Som projektledare kommer du:

 • Styra och leda entreprenadkontrakt för drift och underhåll samt reinvesteringar. Det innefattar planering, budgetering, genomförande och uppföljning av upphandlingar samt att ansvara för styrningen av upphandlade entreprenörer och leverantörer.
 • Ansvara för projekt samt kontinuerligt följa upp verksamheten mot uppsatta mål gällande tid, kostnad och innehåll.
 • Medverka vid framtagande av verksamhetsplaner och prognosarbete.
 • Ansvara för kontinuitet- och säkerhetsarbete för aktuella OT-system.
 • Ansvara för förebyggande och proaktivt arbete kring produktsårbarheter och riskanalyser.

Jag som blir din chef heter Martina Venbrant. Min utgångspunkt ett prestigelöst, närvarande och flexibelt ledarskap där alla medarbetares åsikter är viktiga.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som ledare drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med flerårig erfarenhet i projektledande funktion och/eller teknisk specialistfunktion som vi bedömer likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet som projektledare eller likvärdig ledande funktion inom teknik, antingen som entreprenör, konsult eller beställare.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • Körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av SCADA system eller industriell automation
 • Erfarenhet av upphandlingar och entreprenader enligt LOU och AB/ABT.
 • Erfarenhet av kalkyl, prognos och kostnadsuppföljning kopplat till entreprenadverksamhet.
 • Goda kunskaper i engelska.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testperioden är planerad under vecka 16. Intervjuer sker digitalt via Skype och är planerade under vecka 18.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Martina Venbrant,
0101235590

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702