Logga in
Logga in

Projektledare järnvägsunderhåll

Som Projektledare inom underhåll är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i Stockholm. Du är en nyckelspelare i många människors liv på ett av Sveriges mest trafikerade områden.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som projektledare i vårt verksamhetsområde Underhåll påverkar du väldigt många människor varje dag och ditt arbete är viktigt för ett fungerande, framkomligt samt säkert transportsystem.

Det innebär att du är delaktig i att fatta beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar samt fördelar arbetet för såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp projekt, inklusive budgetansvar och tillser att Trafikverket får det vi har beställt/upphandlat! Du kommer att driva underhållet av järnvägen inom Stockholm, med givna tidsramar. Detta ger dig stora utvecklingsmöjligheter och du arbetar fritt med eget ansvar. I en nära samverkan med din entreprenör säkerställer du att det förebyggande underhållet ger resultat och när det krävs ett avhjälpande underhåll så utförs det effektivt, allt i syfte att våra kunder skall kunna använda infrastrukturen, snabbt, tryggt och säkert. I rollen ingår även att du medverkar i upphandling av kontrakt samt i kontrakt vara ansvarig för kommunikation gällande kontraktsfrågor. Du har även kontakt med interna och externa parter såsom andra avdelningar inom Trafikverket, allmänhet, kommuner, entreprenörer och andra intressenter inom projektet. Du kommer att vara Trafikverkets representant vid möten och sammankomster som rör frågor inom ditt område. Vårt samarbete med andra intressenter är betydande för framkomligheten, du är en nyckelspelare i väldigt mångas vardag. Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen aldrig är den andra lik.

Trafikverket arbetar ständigt med att utveckla projektledarrollen, vilket öppnar upp för nya spännande möjligheter. Enheten jobbar hela tiden för att bibehålla ett bra arbetsklimat, genom att vi delar framgångar och förluster för att lära av varandra. Vi arbetar som ett team med en leverans där alla ska känna dig delaktiga.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som ledare i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du är vetgirig, håller dig à jour inom din profession och ditt expertområde, omvärldsbevakar samt trendspanar. Som projektledare har du en god problemlösningsförmåga, löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som har:

  • högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område såsom ingenjör med inriktning bygg och anläggning, samhällsplanering eller järnväg; alternativt har du annan utbildning som Trafikverket - tillsammans med erfarenhet - bedömer jämförbar
  • minst två års arbetslivserfarenhet i närtid av att leda infrastrukturprojekt, där fler av följande moment har ingått i ditt ansvarsområde: byggstyrning, kontraktsuppföljning, budget- och prognosarbete samt resultatuppföljning
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • goda kunskaper i MS Office.
  • giltigt körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • aktuella kunskaper inom entreprenadjuridik i ett eller flera av områdena AB/ABT/ABK och AMA
  • erfarenhet av att leda underhålls-/ driftprojekt inom väg eller järnväg
  • erfarenhet av att driva ett systematiskt förbättringsarbete
  • erfarenhet av att ha agerat ombud.

Övrig information

På Trafikverket arbetar vi för att genomföra fördomsfria rekryteringar och i linje med detta är vårt fokus riktat på kandidaters kompetens och potential. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer därför att ligga till grund för vårt första urval. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du även bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt strax efter att sista ansökningsdagen har passerat. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är planerade att äga rum den 23 och den 29 maj 2024. Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Enligt Trafikverkets distansarbetsavtal kan det i denna tjänst finnas möjlighet att arbeta hemifrån (eller från ett annat Trafikverkskontor) upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Örjan Eriksson,
0101244342

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702