Logga in
Logga in

Projektledare Planering byggnadsverk underhåll

Vill du bli vår nya  Projektledare  och bidra till att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt, genom att säkerställa den optimala planeringen av brounderhåll? Läs om det här roliga jobbet nedan och sök tjänsten!

Sök tjänsten

Om jobbet

Nu har vi en tjänst som Projektledare Planering där du blir en viktig kugge i vår förvaltning av byggnadsverk inom distrikt Väst.

Du kommer till enheten Byggnadsverk som består av 19 personer med ansvar för drift och underhåll av bland annat broar, tunnlar, bergsslänter inom distrikt Väst. I vårt underhållsarbete ingår att bedöma tillståndet, planera och utföra förebyggande och avhjälpande åtgärder samt även utbyte av befintliga konstruktioner. I rollen som Projektledare Planering kommer du ha fokus på teknik och kommer att vara med och planera framtida åtgärder för broarna i västra Sverige med fokus på att vidmakthålla en fungerande anläggning. Du ansvarar även för att beställa, leda, styra och följa upp uppdrag avseende inspektion och planering av kommande åtgärder.

Du ansvarar i första hand för broar på det allmänna vägnätet inom distrikt Väst. Du säkerställer att broarna inom ditt område har en aktuell tillståndsstatus, att de inspekteras kontinuerligt och att rapportering sker i vårt förvaltningssystem BaTMan. Baserat på resultatet från inspektionerna upprättar du egna planeringar utifrån tillståndet, strategier och projekteringar som underlag till underhållsplanen. Du kommer att arbeta nära enhetens övriga projektledare samt de tekniska konsulter och byggledare som utför drift- och underhållstjänster.

"Jag som blir din chef heter Elin Söderström. Jag leder enheten framåt med ett fokus på resultat men även genom utveckling av dig och vår verksamhet. Jag vill att vi har en aktiv dialog, och jag finns där när du vill och behöver stöttning. Jag tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet, så förhoppningsvis kommer du trivas hos oss. Hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!"

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk problemlösningsförmåga. Du kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt vilka förväntningar och mål som finns för teamet och andra samverkansparter. Du skapar delaktighet och är trygg med att följa upp och att rapportera resultat vidare i organisationen.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med byggnadsteknisk inriktning, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års aktuell arbetslivserfarenhet inom planering av underhållsåtgärder inom samhällsbyggnad eller som arbetsledare/ platschef vid byggnation/ underhåll av byggnadsverk
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du:

  • har aktuell kunskap inom entreprenadjuridik i ett eller flera av områdena AB/ABT/ABK och AMA
  • har utbildning i Betong klass 1.


Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuerna är planerade till v. 35-36/2022, via Skype. Rekryterande chef finns tillgänglig för frågor under v. 32-33 (8-19 augusti).

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Elin Söderström,
0101232082

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702