Logga in
Logga in

RTU Specialist till Underhåll övervakning

Som RTU specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Detta gör du genom att vara en aktivbeställare av befintliga och framtida Styr och övervakningssystem. 

Sök tjänsten

Om jobbet

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för RTU-teknik och en vilja att tillsammans med våra övriga specialister utveckla området och säkerställa Trafikverkets leveranser. Som specialist inom RTU arbetar du med att säkerställa tillgänglighet och leveranskvalitet samt strategiskt arbete inom styrning och övervakning järnväg, gällande såväl framtida tekniklösningar och IT-system som nya arbetssätt och regelverk.

Du arbetar med förvaltning av befintlig teknik, stödjer operativ styr- och övervakning samt sätter upp mål för verksamheten på kort och lång sikt. Du ingår i det dagliga samarbetet i systemförvaltningen, hanterar löpande frågor inom förvaltningen och Trafikverkets distrikt och kunder, samt arbetar med upphandling av ny teknik och utformning av regelverk samt IT- och informationssäkerhet. I rollen som RTU specialist kommer du verka som expertstöd och kravställare gentemot Trafikverkets investeringsverksamhet samt driva och ansvara för underhålls reinvesteringar. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är lösningsfokuserad och har förmågan att analysera och värdera information. Du är självgående och driver dina frågor framåt på ett lyhört sätt, samtidigt som du tar initiativ.

Vi söker dig som:

  • har en teknisk ingenjörsexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av projektering, konstruktion, konfigurering, expertstöd eller komponentutveckling av styrkomponenten Remote Terminal Unit (RTU)
  • har flerårig erfarenhet inom styr- och övervakning, ICS t.ex. SCADA
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du:

har arbetslivserfarenhet av konstruktion, komponentutveckling, konfigurering, projektledning eller expertstöd inom styr- och övervakning järnväg

  • har erfarenhet av Elkraftsystemet Geld inom fjärrstyrning eller övervakning
  • har flerårig arbetslivserfarenhet av projektledning med fokus på Tid, Kostnad och Innehåll

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Martin Hultén,
0101236907

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702