Logga in
Logga in

Säkerhetssamordnare säkerhetsskydd

Som Säkerhetssamordnare inom säkerhetsskydd på Trafikverket är du med och underlättar och bidrar till en tryggare vardag för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Vill du ha ett spännande arbete som säkerhetssamordnare med inriktning säkerhetsskydd i en framtidsbransch? Skicka in en ansökan och kanske bli vår nästa kollega.

Om jobbet

Hos oss på vägsystem utvecklar vi tillgångsförvaltning för vägunderhåll i takt med att det byggs fler komplexa väganläggningar med tillhörande teknik. Vi förstärker nu säkerhetsarbetet med utgångspunkt från lagar, förordningar, direktiv, riktlinjer och rutiner.

Du ingår i ett mindre team inom enheten Verksamhetsstyrning som arbetar nationellt i nära samarbete med den operativa verksamheten samt andra delar inom Trafikverket.

Du har en nyckelroll för att främja en god säkerhetssäkerhetskultur i verksamheten. Du bevakar och deltar i nätverk inom flera kompetensområden kopplat till säkerhet samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt, du stödjer, utvecklar och analyserar arbetet med säkerhetsskyddsfrågor inom avdelningen.

I rollen ger du stöd och råd till verksamheten gällande rutinmässiga och komplexa säkerhetsfrågor inom verksamhetens ansvarsområde inklusive tolkningar av lagkrav och regler.

Du bistår avdelningens chefer och stödjer distriktens säkerhetssamordnare med bedömningar, rådgivning, beslutsunderlag samt besvarar på remisser inom verksamhetsområdet.

Du arbetar både regionalt och nationellt vilket innebär resor i arbetet.

Kvalifikationer

Som person tar du aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och du har lätt för att skapa nya relationer. Du har en god förmåga att se sammanhanget mellan tekniska system och säkerhetsskydd. Med ditt engagemang för säkerhetsområdet är du både initiativtagande och har ett helhetstänk där du agerar i enlighet med avdelningens gemensamma mål. Du har god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga då tjänsten innebär mycket kontakter med både interna och externa parter. Det är viktigt att du kan kommunicera på ett tydligt och anpassat sätt för att nå fram med informationen till mottagaren. Arbetet bedrivs stundtals i högt tempo, vilket innebär att du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning informationssäkerhet, säkerhetsskydd, krisberedskap, alternativt annan utbildning och erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • 2 års dokumenterad erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd samt leda säkerhetsskyddsanalyser
  • körkort för b-behörighet
  • goda kunskaper i tal och skrift på svenska
  • goda kunskaper i tal och skrift på engelska

Det är meriterande om du har:

  • kunskap om det svenska krisberedskapssystemet, civilt försvar och totalförsvar
  • erfarenhet av att leda eller delta i bedömningar av informationssäkerhet, fysisk säkerhet, risk- och sårbarhetsanalyser eller liknande utredningar
  • erfarenhet av att utbilda och bedriva övning inom säkerhetsområdet
  • arbetat inom annan myndighet

Övrig information

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.


Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

13 Chef i 1:a linjen enhet Björn Eklund,
0101239235

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702