Logga in
Logga in

Säkerhetsspecialist inom verksamhetsskydd

Är du redo för en ny utmaning? Nu har du möjlighet att kunna vara med och bidra till ett robust och säkert transportsystem och samtidigt förbättra Trafikverkets verksamhetsskydd.

Sök tjänsten

I denna tjänst så tillhör du sektionen för kvalitet och säkerhet inom östra regionen, som i sin tur är en del av verksamhetsområde Underhåll. Det geografiska området omfattar alltså Stockholm län samt Gotlands län. Nu söker vi dig som vill utvecklas och vara med att driva regionens verksamhetsnära arbete med verksamhetsskydd.

Om jobbet

Som säkerhetsspecialist på sektionen så utgör du tillsammans med dina kollegor på sektionen ett verksamhetsnära kompetensstöd i det systematiska säkerhetsarbetet. I uppdraget som säkerhetsspecialist har du ett ansvar för säkerhetsområdena fysisk säkerhet, systematiskt brandskyddsarbete (SBA), informationssäkerhet, säkerhetsskydd och medarbetarskydd. I denna tjänst så är du ett nära stöd till projektenheterna samt till ansvariga chefer i den östra regionen.

Du kommer få möjlighet att driva egna projekt och utredningar inom området samt bidra med att utveckla regionens arbetssätt inom ramen för verksamhetsskydd. Det förväntas att du kan hjälpa till med sektionens övriga säkerhetsrelaterade frågor inom civil beredskap som, civilt försvar, kontinuitetshantering och krisberedskap. I uppdraget så kan det även bli aktuellt att delta i nationella arbetsgrupper inom de olika säkerhetsområdena.

Jag som blir din chef heter Magnus Karlsson. Jag har hög tilltro till mina medarbetares förmåga, driv och vilja att ta ansvar. Detta är en spännande verksamhet och roll där ditt engagemang kommer skapa ökade förutsättningar för en säker och tillgänglig väg- och järnvägsanläggning.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i rollen behöver du ha förmågan att inrikta, planera, följa upp samt utvärdera inom ditt ansvarsområde. Du har också en god kommunikationsförmåga vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare är du driven inom dina frågor och ser till hela organisationen och delar med dig av den information och kunskap som behövs för att nå önskade resultat. Du har lätt för att samarbeta och är smidig i din samverkan med interna och externa aktörer samt att du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Därutöver har du en god analytisk förmåga som gör att du identifierar risker och behov samt utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. En annan viktig egenskap är din förmåga att anpassa dig till nya eller ändrade förutsättningar när situationen kräver.

Vi söker dig som har:

  • Universitets-, högskole-, KY- eller YH-utbildning inom relevant område, exempelvis inom risk och säkerhet. Alternativt har du en annan utbildning i kombination med aktuell och för tjänsten relevant erfarenhet.
  • God erfarenhet av att hantera säkerhetsskyddsfrågor
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • Kunskap om NIS- direktivet samt CER-direktivet

Övrig information

Trafikverket är stolt över att nyligen ha blivit rankad som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Placeringsort för denna tjänst är: Eskilstuna, Solna eller Västerås

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver inte bifoga något personligt brev, det räcker med ditt CV. Detta som ett steg i ledet att genomföra fördomsfria rekryteringar med fokus på kompetens och potential.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt, preliminärt under v.16. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är planerade att äga rum under v.18.

Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Magnus Karlsson,
0101237504

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702