Logga in
Logga in

Säkerhetsspecialist Samhällssäkerhet

Drivs du och får energi av att arbeta med säkerhetsfrågor? Vill du stärka Trafikverkets förmåga att arbeta strukturerat och integrerat med säkerhet?

Sök tjänsten

I sådana fall har du nu möjlighet att bli en viktig del i Sektion Kvalitet och Säkerhet i Underhåll Distrikt Syds fortsatta strävan att göra säkerhet till en självklar del av all vår verksamhet. Som Säkerhetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. I Trafikverkets vision Alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt är säkerhetsfrågorna en viktig del i allt vi gör och nu har du möjligheten att bli vår nya säkerhetsspecialist med inriktning samhällssäkerhet!

Om jobbet

I tjänsten som säkerhetsspecialist inom samhällssäkerhet kommer du att ha en nyckelroll för att främja god säkerhetskultur i organisationen. Som säkerhetsspecialist bidrar du till uppbyggnad, utveckling och förbättring av arbetssätt. Du tar initiativ, driver och följer upp arbetet med informationssäkerhet, fysiskt skydd, brandskydd, beredskap- och säkerhetsskyddsfrågor.

Du är ett stöd till projektverksamheten i frågor gällande säkerhet och tolkningen av lagkrav kopplat till området, så att det blir enkelt för andra att göra rätt och lyckas i sin leverans. I din roll har du många kontaktytor och nära samarbeten, både på regional och nationell nivå. Du bistår chefer, projektledare och övriga medarbetare med utbildning, rådgivning, beslutsunderlag och remisshantering inom ditt ansvarsområde.

Jag som blir din chef heter Camilla Olsson. Mitt ledarskap är öppet, tydligt, prestigelöst, situationsanpassat och med stor tillit till mina medarbetare. Som medarbetare kommer du få en chef som stöttar och coachar dig till att utvecklas för att du ska nå din fulla potential. Det är tillsammans i starka team vi arbetar som bäst, tillsammans når vi våra mål och utvecklar vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som säkerhetsspecialist möter du många olika människor, verksamheter och projekt med varierande förkunskaper inom ditt expertområde. Vi söker därför dig som är lyhörd och har en mycket god pedagogisk förmåga så att du kan anpassa din kommunikation beroende på mottagare. Att skapa goda samarbeten är en självklarhet för dig. För att lyckas i rollen behövs ett också eget driv och självständighet, samt en god analytisk förmåga och förmåga att planera och skapa struktur.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning med inriktning samhällssäkerhet, krisberedskap, informationssäkerhet, juridik, statsvetenskap eller säkerhetsskydd. Alternativt annan utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • minst tre(3) års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av säkerhetsarbete inom större organisationer
  • god kunskap om samhällssäkerhet och områdets lagar, regler och föreskrifter
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du har:

  • arbetat med säkerhetsskyddad upphandling
  • goda kunskaper inom juridisk metod och förståelse för offentlig förvaltning

Övrig information

Möjliga placeringsorter för den här tjänsten är Karlskrona , Kristianstad, Malmö och Växjö.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Det räcker med att du bifogar ditt cv, personligt brev behövs ej.


Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Camilla Olsson,
0101242924

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702