Logga in
Logga in

Samordnande utredare inom dokumentation och metadata

Sektion Förädla geodata tillgängliggör öppna data om vägar och järnvägar via geodatatjänster och Lastkajen.

Sök tjänsten

Vi vill göra det lättare för användarna, både människor och maskiner, att hitta, förstå och komma igång med användning av de data och tjänster som vi levererar. Vi behöver också säkerställa att vi uppfyller krav på metadata och API-dokumentation som ställs enligt olika förordningar och EU-direktiv. Vi behöver nu förstärka sektionen med en helt ny roll. Vi söker dig som vill arbeta med löpande uppdatering och utveckling av dokumentation där du själv skapar förutsättningar för arbetet och utformar ditt eget arbetssätt. Du kommer att arbeta tillsammans med vår kund- och kravsamordnare, förvaltare, specialister och utredare runt om i landet. Låter det intressant?

Om jobbet

I den nya rollen som utredare hos oss tar du stort eget ansvar och får goda möjligheter att utforma ditt arbete tillsammans med din chef och närmsta kollegor. I uppdraget kommer du vara samordnande för den dokumentation som riktar sig till användare av våra data och tjänster. Du kommer därför bland annat arbeta aktivt med kravställning, utveckling och förvaltning av stöd för metadatahantering. Du håller koll på standarder inom området och medverkar i interna och externa forum för metadata och specifikationer.

Tillsammans med teamet jobbar du med utveckling av annan dokumentation som användare behöver för att förstå och använda de data och tjänster som vi levererar. Det innebär exempelvis att ta fram dokumentation på engelska och att specifikationer i större omfattning blir maskinläsbara.

Du kommer också att följa upp samt säkerställa att dokumentationen uppdateras i takt med att våra dataprodukter och tjänster förändras. Du tvekar inte att själv att uppdatera metadataposter vid behov.

Kvalifikationer

Som person behöver du vara strukturerad, självgående och uthållig. Vi ser även att du trivs med såväl teamwork som självständigt arbete. Då du kommer ha en samordnande samt stödjande roll är det viktigt att du är lösningsorienterad. Slutligen har du förmågan att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både med kollegor och med externa intressenter.

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning med inriktning på teknikinformation, informationsarkitektur, GIS eller annan utbildning i kombination med relevant och aktuell erfarenhet
  • God erfarenhet av arbete med informationsarkitektur, GIS, som teknikinformatör eller i andra roller kopplat till dokumentation och metadata
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med tillgängliggörande av data i offentlig verksamhet
  • Kunskaper kring dataportaler och standarder inom för tjänsten relevant område

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan!

I denna rekrytering kan både webbaserade tester och en uppgift (arbetsprov) vara en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Åsa Eriksson,
0101235127

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702