Logga in
Logga in

Sektionschef inom Vägdata

Som Sektionschef inom Vägdataverksamheten på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra till att utveckla dagens och morgondagens infrastruktur

Sök tjänsten

. Vi söker nu en sektionschef till verksamheten inom informationsanalys. Sektionen ansvarar för utveckling och förvaltning av informationsmängder och dataprodukter samt uppföljning datakvalité inom enhetens ansvarsområde "Jag som kommer att bli din chef heter Susanne Planath. Tillsammans med dina två sektionschefskollegor kommer vi leda enhetens arbete och utveckla den vidare. Vi är en stor enhet och vi behöver vara ett tight team som jobbar tillsammans både i ledningsgruppen men även ihop med våra medarbetare"

Om jobbet

Som sektionschef kommer du att ha personal-, verksamhets-, och budgetansvar. Rollen innebär att du är första linjens chef där du har en tydlig arbetsgivarroll som innebär att du leder, styr och utvecklar sektionens verksamhet. För att nå ett gott resultat i arbetet sker nära samverkan och samarbete med kollegorna på enheten Vägdata. Sektionen består av ca 10 medarbetare med placering på olika orter i Sverige. Resor i tjänsten förekommer.

Vägdata tillhandahålls både inom och utanför Trafikverket och kan kombineras med andra datamängder. Användare ska enkelt kunna ta reda på vilka vägdata som finns, vad den står för och vilken kvalitet den har. Vi söker vi dig som vill vara en nyckelperson i vårt viktiga arbete med att ytterligare förbättra våra leveranser som många verksamheter i och utanför Trafikverket är beroende av.

Vi tror att du gillar att utveckla medarbetare och verksamhet och trivs med att både leda medarbetare och uppdragsledare inom sektionen till ett gemensamt resultat. Du har förmågan att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt och skapar välfungerande kontaktytor både internt på Trafikverket men även med externa intressenter och samarbetsparter. Du är öppen, nyfiken och gillar dialogen med andra människor.

Utöver sektionens arbete har du också en viktig uppgift i enhetens ledningsgrupp och företräder enheten och Trafikverket både internt och externt.

Möjliga placeringsorter för denna tjänst är Borlänge, Göteborg och Solna

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver utvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Du har en förmåga att se vad som behövs för att komma framåt, men förstår även vikten av att stanna upp ibland för att reflektera över vad vi gjort bra och kanske mindre bra. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som har:

  • en universitets-eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning ihop med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • flerårig relevant och aktuell chefserfarenhet inkluderande budget-, verksamhets- och personalansvar
  • erfarenhet av att leda medarbetare på distans
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • erfarenhet från vägdataområdet från offentlig verksamhet och/eller ett företag i leverantörsleden
  • erfarenhet av analys-, datakvalitet- och informationsutveckling

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av utvecklingsarbete inom vägdataområdet

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala Intervjuer via Skype är planerade till 12 och 13 april

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

Trafikverket har ansvar för Nationella vägdatabasen (NVDB) som är en av samhällets grunddatabaser och innehåller en grundläggande geometrisk och topologisk beskrivning av det svenska vägnätet. På verksamhetsområde Underhåll och den nationella avdelningen Vägsystem finns vår enhet Vägdata, som samlar in och levererar data om väganläggningen och trafikflöden samt tillgängliggör geografisk information. Inom ramen för vårt ansvar arbetar vi med utveckling, leverans och förvaltning av NVDB. Vi jobbar både med kollegorna inom Trafikverket, men även med andra myndigheter och externa aktörer som bidrar till att beskriva det svenska vägnätet. Tillsammans beskriver vi hela Sveriges vägtransportsystem i digital form.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

Rekryterande chef Susanne Planath,
0101235982

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702