Logga in
Logga in

Sommarjobb som Stöd inom natur- och kulturmiljö Region Syd

Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Att sommarjobba hos oss är ett bra sätt för dig att få arbetslivserfarenhet samt möjlighet att knyta nya kontakter och skaffa referenser samtidigt som du bidrar med nya infallsvinklar och ett nytt tänkande. Planerad tidsperiod maj-sept 2023

Om jobbet

Vår enhet ansvarar för miljöstöd åt de enheter som arbetar med skötsel av både väg och järnväg, framtagning av rutiner för miljöarbete och kontakt med externa parter som tex andra myndigheter.

Just nu har vi följande pågående projekt/satsningar: restaureringar av alléer och anläggande av passager för både små och stora däggdjur, samt grod- och kräldjur. Framtagning av underlag för inventeringar och skötselkontrakt kopplade till väg och järnväg.

Huvuduppgifterna i tjänsten kommer att vara:

1. Stöd vid inventeringar och kontroll av miljöobjekt längs statlig väg (Region Syd) - innebär visst fältarbete i samverkan med Trafikverkets konsult (framförallt fungera som chaufför och protokollförare)

2. Inventering och uppföljning av effekter för flora och fauna vid faunapassager, inklusive bildgranskning

3. Inmatning av information i Trafikverkets miljödatabas, Miljöwebb Landskap

4. Medverka vid framtagande av underlag för skötselkontrakt (sätta ihop listor och kvalitetsgranska dessa gällande miljöobjekt längs statlig väg)

5. Övriga förekommande arbetsuppgifter inom både administration och praktiska frågor kopplade till både natur- och kulturmiljö

De du framför allt kommer att samarbeta med på vardaglig basis är miljöspecialister i Region Syd, resurskonsulter och andra sommarjobbare.

Enhetens största utmaningar framöver tror jag kommer att bli att kunna leverera tillräckligt stöd i en verksamhet som ständigt växer pga ökad medvetenhet och ansvarstagande kring miljö. Men som också påverkas av klimatförändringar som blir allt tydligare.

Som ledare tycker jag det är viktigt att kunna lyssna, ha en öppen dialog, vara nyfiken och samarbetsvillig.
Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt.

Vi söker dig som

  • har en pågående högskole-eller universitetsutbildning under termin 3-4 inom biologi, naturgeografi eller som landskapsvetare
  • är van vid att jobba med Microsoft Office
  • har körkort för manuellt växlad personbil
  • har goda kunskaper i tal och skrift på svenska

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.

Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker och objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Sara Paulsson,
0101234981