Logga in
Logga in

Specialist digital projekthantering (datasamordnare)

Vi förstärker nu vår kompetenta och trevliga enhet för verksamhetsstyrning, så vi söker dig som har sinne för struktur och samtidigt är hungrig på att utveckla både dig och vår verksamhet.

Sök tjänsten

Trafikverkets verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att göra Sverige närmare genom säkra och tillgängliga vägar och järnvägar som tillgodoser samhällets behov av resor och transporter idag och i framtiden. Vi är proaktiva anläggningsförvaltare och professionella och renodlade beställare.

Om jobbet

Som spceialist för digital projekthantering (datasamordnare) kommer du att arbeta som ett viktigt stöd i våra projekt. Digital projekthantering följer hela processen från planering till avslut. I rollen ingår det att säkerställa att arbetsmetodik och arbetssätt utvecklas, förankras och används, samt att informationshanteringen sker strukturerat och säkert. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika kravställningar och förvaltningssystem.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen i distriktet och vara en nyckelperson i arbetet att bygga upp och utveckla digital projekthantering inom verksamhetsområdet Underhåll. I rollen kommer du att

 • stötta projekten genom att säkerställa att data har rätt struktur och innehåll
 • vara sakkunnig och sammanhållande gällande arbetssätt för informationsinsamling, informationsdelning, informationsåtkomst samt säker informationshantering
 • säkerställa att gällande arbetssätt används och utbilda samt informera inom detta
 • stötta vid kravställande inför upphandling och uppföljning av leveranser
 • stötta leverantörer och projektledare i vilka data som ska levereras samt var och hur dessa data ska levereras
 • samverka med datasamordnare nationellt inom Underhåll samt med övriga avdelningars datasamordnare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • relevant universitets-, högskole- eller YH-examen alternativt annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi sammantaget bedömer likvärdigt
 • flerårig aktuell erfarenhet av digital projekthantering, datasamordning eller informationshantering
 • mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet

 • från anläggningsbranschen
 • av att ta fram och implementera krav och riktlinjer för dokumenthantering
 • av att arbeta med regelverk och kravdokument
 • av arbete med systematisk kravhantering
 • av arbete med SharePoint, ProjectWise, CHAOS, AutoCAD, Ebba/Ebbot.

För den här tjänsten söker vi dig som är självgående och initiativtagande som person. Du har god kommunikationsförmåga och kan förmedla budskap på ett enkelt sätt. Rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt därför är det avgörande med god samarbetsförmåga. För en välfungerande informationshantering krävs också ett strukturerat arbetssätt.

Övrig information

Möjliga placeringsorter för den här tjänsten är Växjö, Jönköping, Malmö eller Kristianstad.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Jimmy Persson,
0101257618

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702

Läs mer