Logga in
Logga in

Specialist elkraft inom ställverk och reläskydd

Vi söker dig som vill arbeta med och utvecklas inom ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem. Som Specialist elkraft inom ställverk och reläskydd kommer du att befinna dig i utvecklingens framkant.

Sök tjänsten

Låter det spännande? "Jag som blir din chef heter Niklas Fransson. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla oss. Kommer du till oss får du jobba med ett otroligt kompetent gäng som alla vill samma sak - att bidra till samhällsnyttan på riktigt. Hör av dig om du har några frågor!"

Om jobbet

Elkraftenheten på Trafikverket är en nationell organisation bestående av ett 60-tal medarbetare med specialistkompetens för kraftsystem, elkraftkomponenter, elmiljö och elsäkerhet inom Trafikverkets kraftförsörjning.

Trafikverket är en av Sveriges största elanläggningsinnehavare och precis som inom transmissions- och regionnäten så utgörs också Trafikverkets anläggningar av bl.a. transformatorstationer, fördelningsstationer och växelriktarstationer. Du ska utgöra vårt specialiststöd i frågor om ställverk och reläskydd. Du kommer arbeta med teknisk kravställning och delta i verifieringsarbeten (FAT, SAT) i projekt vid utbyten, utbyggnader och nybyggnation. Du är vår specialist inom ställverk och inom reläskydd ingår du i en specialistgrupp som tillsammans arbetar med teknisk utveckling, provplanering och skyddsberäkningar.

Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat och en omväxlande tjänst där kontorsarbetet växlas med anläggningsbesök och möten med leverantörer. Verksamheten finns till viss del också i ett europeiskt sammanhang där erfarenheter utbytes med andra förvaltningar och möten med leverantörer förekommer. Arbetet med kravställning sker också genom internationell standardisering varför tjänsten av flera anledningar har en internationell prägel.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en ledarförmåga då flertalet teknikområden måste koordineras för att den gemensamma leveransen ska bli bra.

Som person är du resultatorienterad och kvalitetsmedveten med ett öga för detaljer.

I rollen har du många kontakter, både internt och externt, därför ser vi att det är viktigt att du har en god kommunikationsförmåga samt lätt för att samarbeta med andra.

Vi söker dig som

  • har en ingenjörsutbildning på högskolenivå inom elkraft. Alternativt annan högskoleutbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig och aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom elkraft med ställverk på högspännings- eller mellanspänningsnivå med ingående apparater och reläskydd
  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, då intern och extern kommunikation och dokumentation sker på svenska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant erfarenhet som projektledare eller teamledare eller av annan ledande befattning
  • har goda kunskaper i tyska språket, både i tal och skrift
  • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom området krafttransformatorer och/eller mättransformatorer
  • har goda kunskaper inom dokumentation av kraftanläggningar såsom ritningssystem och -struktur

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

#LI-UO1

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker digitalt via Skype för företag och är planerade till v 50, 51 år 2022 och vecka 2 och 3 år2023

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Malmö, Norrköping, Solna, Sundsvall, Västerås, Örebro och Trollhättan

.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Niklas Fransson,
0101231825

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702