Logga in
Logga in

Specialist elsäkerhet

Vill du vara med och säkerställa elsäkerheten i transportsystemens elnät och därmed bidra till en god säkerhetskultur?

Sök tjänsten

Om jobbet

Den här tjänsten handlar om de mest komplexa anläggningarna vi har. Du har en direkt påverkan på hur väl infrastrukturen är utformad och hanteras genom att bidra med specialistkunskaper inom elsäkerhet!

I den här rollen arbetar du nära dina kollegor på området med att säkerställa leveranser, förvalta och utveckla styrande dokument inom elsäkerhet. Genom ditt arbete påverkar du anläggningsutformningen för att undvika elolyckor. Rent praktiskt handlar det bland annat om att följa upp elsäkerhet via analyser och kontroller, stötta olycksutredare i förekommande fall samt viss medverkan på nationell och internationell nivå vid utformning av standarder. För att säkerställa att kunskapen även hamnar ute i organisationerna bidrar du till att ta fram material för utbildning inom elsäkerhet samt vid behov genomföra utbildningar i densamma, både internt och externt.

Då uppdraget är stort har du stor möjlighet att i samarbete med dina kollegor påverka arbetets upplägg. Tänkbara inriktningar att lägga fokus på är bland annat hur vi arbetar med stöd utåt, regelverksarbete och uppföljning av avvikelser. Du behöver ha ett stort intresse för området och en vilja att hålla dig uppdaterad och följa med i utvecklingen.

Kvalifikationer

Grunden till ditt arbete är ditt höga säkerhetstänk ur praktiskt elsäkerhetssynvinkel. Du är problemlösande, med förmåga att kommunicera budskap på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du är trygg i din kompetens och vågar ifrågasätta. Du har en god samarbetsförmåga eftersom rollen för med sig mycket kontakter och förmåga att prioritera då arbetsuppgifterna är många.

Vi söker dig som har

  • högskoleutbildning inom el eller annan utbildning i kombination med erfarenhet vi bedömer likvärdig
  • goda kunskaper inom lagar och föreskrifter inom elsäkerhet
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • kunskaper i engelska i tal och skrift
  • god förmåga i Officepaketet och förmåga att sätta dig in i andra IT-system

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av arbete med väg- eller järnvägsanläggning
  • erfarenhet av att arbeta med styrande dokument inom elsäkerhet, till exempel med förvaltning eller utveckling därav
  • erfarenhet av praktiskt arbete i elkraftsanläggningar
  • arbetat som elsäkerhetsledare eller kopplingsledare

Övrig information

Digitala intervjuer sker över Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Åsa Jonsson,
0101233845

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702