Logga in
Logga in

Specialist inom säkerhetsskydd

Som säkerhetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige genom att bidra till en grön, smidig och trygg infrastruktur för dagens och framtidens Sverige.

Sök tjänsten

Om jobbet

Du kommer att tillhöra enheten Skydd och beredskap som ansvarar för stöd och styrning till övriga delar inom verksamhetsområde Underhåll inom ett antal olika säkerhetsområden. Bland annat inom kris och beredskap, fysisk säkerhet, IT- och informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Enheten, som idag består av åtta medarbetare, är under uppbyggnad så här kommer du att vara med och påverka och utforma hur vi ska arbeta.

I ditt arbete som specialist inom säkerhetsskydd kommer du att ha en nyckelroll för att främja en god säkerhetskultur i organisationen där du verkar för ett systematiskt arbete och arbetar över hela spektrat från operativ till strategisk nivå. Du bevakar och deltar i nätverk inom kompetensområdet samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt. Du stödjer, utvecklar samt följer upp arbetet inom säkerhetsskydd och där ingår även fysisk säkerhet, informationssäkerhet, personalsäkerhet och säkerhetsskyddad upphandling. Övrigt allmänt säkerhetsarbete kan förekomma liksom resor i tjänsten.

Möjlig placeringsort är Borlänge, Gävle, Göteborg, Kristianstad, Luleå, Malmö, Solna eller Västerås.

Kvalifikationer

Som person är du självgående och initiativtagande med förmåga att se vad som behöver göras och agera utifrån det. Du kommer att arbeta med komplexa frågeställningar, så för att lyckas i rollen behöver du ha god analytisk förmåga som gör att du ser samband och förstår dess påverkan på verksamheten. Eftersom ditt arbete kommer att innehålla mycket dialog och samverkan med både interna och externa parter krävs det att du har hög integritet, god samarbetsförmåga samt är trygg, tydlig och pedagogisk i din kommunikation med andra.

Vi söker dig som har:

  • utbildning inom informationssäkerhet och/eller säkerhetsskydd. Alternativt så har du annan utbildning inom säkerhet kombinerat med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • några års aktuell erfarenhet av arbete inom säkerhetsskydd och/eller informationssäkerhet
  • erfarenhet av arbete med komplexa frågeställningar i en större organisation
  • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • giltigt körkort för personbil

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att implementera och utbilda i nya arbetssätt internt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Digitala intervjuer är planerade att genomföras via Skype under vecka 1 2023.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Fredrik Croona,
0101244210

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702