Logga in
Logga in

SRK-specialist inriktning beredskap

Vill du vara med och bidra i uppbyggnaden av ett robust och säkert samhälle och samtidigt förbättra Trafikverkets beredskapsförmåga?

Sök tjänsten

Om jobbet

Trafikverket har en viktig roll för hela transportsektorns utveckling inom civil beredskap. Som specialist inom Västra underhållsregionen utgör du tillsammans med dina kollegor på sektionen kompetensstöd till att utveckla och bygga upp Trafikverkets civila beredskap och del i totalförsvaret.

Du kommer få möjlighet att driva egna projekt och utredningar inom området civil beredskap. Arbeta med att utveckla arbetssätt inom ramen för Trafikverkets sektorsansvar inom beredskapssektorn transporter. I din roll kommer du även att arbeta med säkerhetsskydd, kontinuitetshantering och delta i regionala utvecklingsuppdrag. Det förväntas att du även kan hjälpa till med sektionens övriga säkerhetsrelaterade frågor, inom till exempel informationssäkerhet och fysisk säkerhet.

I tjänsten ingår även att utbilda och öva avdelningens personal inom flera av områdena. Det kan innebära att arbeta fram utbildnings- och övningsmaterial samt att planera och genomföra utbildningar och övningar.

"Jag som blir din chef heter Jacob Liljegren. Jag har hög tilltro till mina medarbetares förmåga, driv och vilja att ta ansvar. Detta är en spännande verksamhet och roll där ditt engagemang kommer skapa ökade förutsättningar för en säker och tillgänglig väg- och järnvägsanläggning."

Kvalifikationer

Vem är du?

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för och driver dina arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till hela organisationen och delar med dig av den information och kunskap som behövs för att nå önskade resultat. För att lyckas i rollen så krävs det att du har god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Viktigt är också att du har lätt för att samarbeta och är smidig i din samverkan med såväl interna som externa aktörer samt arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. En annan viktig egenskap är din förmåga att anpassa dig till nya eller ändrade förutsättningar när situationen kräver det. Därutöver så har du en god analytisk förmåga som gör att du identifierar risker och behov samt utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p med inriktning krishantering, samhällssäkerhet eller beredskap. Alternativt så har du annan utbildning i kombination med för tjänsten relevant yrkeserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • några års aktuell och för tjänsten relevant yrkeserfarenhet från arbete inom samhällets krishantering och/eller inom civil beredskap
  • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av samspelet mellan myndigheter, andra offentliga organisationer och privata sektorn inom området beredskap
  • erfarenhet från arbete med säkerhetsskydd inom offentlig verksamhet
  • erfarenhet från arbete med Trafikverkets infrastrukturanläggningar

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer att skickas till de som uppfyller skallkraven under vecka 17. Digitala intervjuer är preliminärt planerade att genomföras via Skype under vecka 19.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Jacob Liljegren,
0101238034

Saco: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

Seko: Urban Haglund,
0101241702