Logga in
Logga in

SRK-Specialist med fokus på risk och kvalitet

Drivs du och får energi av att arbeta med riskhantering och kvalitetshöjande insatser? Vill du stärka Trafikverkets förmåga att arbeta inom dessa områden?

Sök tjänsten

I sådana fall har du möjlighet att bli en viktig del av verksamhetsstyrningen inom underhållsdistrikt Mitt.

Om jobbet

Du ingår i en grupp av engagerade och kunniga SRK-specialister med olika inriktningar som stöttar, lär sig av och involverar varandra i det dagliga arbetet. I likhet med de andra i gruppen ger du stöd vid uppföljning och kontroll av verksamhetens interna arbete och vid anlitandet av entreprenörer och konsulter.

Vi är säkra på att du kommer att ha roligt på jobbet och utvecklas på bredden och djupet, framförallt i ditt arbete med att aktivt stödja våra underhållsprojekt i deras kvalitetsarbete och projektriskhantering. Du ger stöd under hela processen från projektplanering till genomförande och uppföljning. Det innebär bl.a. praktiskt stöd till projektledare avseende tillämpning av arbetssätt och verktyg, tolkning av lagkrav och vid uppföljning och granskning av projektdokumentation, samt planer för jämställdhetsarbete, miljöarbete, arbetsmiljöarbete och sociala krav. Du utvecklar även verksamhetens kontrollplaner för kontraktsuppföljning och ger stöd vid införande av nya arbetssätt och verktyg.

Du bidrar med din kompetens och är en nyckelperson i arbetet med att säkerställa en god kvalitet och struktur i arbetet med riskhantering redan i projektens inledande skeden, exempelvis i uppstarten av entreprenörskontrakt. Något du åstadkommer genom att arbeta metodiskt i varje steg.

Hos oss kommer alltid leveransen först, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi en modern arbetsplats med möjlighet till placering i Borlänge eller Gävle där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur präglat av ett grundläggande säkerhetstänk.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har god analytisk förmåga och har lätt för att kommunicera och tydliggöra de lösningar och möjligheter du ser framför dig. Du lägger dessutom stor vikt vid att skapa goda samarbeten. Du lyckas väl genom att du prioriterar bland dina arbetsuppgifter, tar initiativ, arbetar strukturerat och driver dina processer framåt. Du är även vetgirig, vilket vi bl.a. ser i att du håller dig uppdaterad inom ditt expertområde.

Vi söker dig som har:

  • En universitets- eller högskoleexamen med inriktning verksamhetsutveckling eller kvalitetsstyrning. Alternativt annan utbildning som vi tillsammans med den efterfrågade erfarenheten bedömer jämförbar.
  • Flera års erfarenhet av risk- och kvalitetsarbete som lett till att du lärt dig en tydlig metodik.
  • Erfarenhet av att stödja verksamheter med implementering, uppföljning och kontroll vid tillämpningen av nya eller förändrade arbetssätt.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med revision.
  • Erfarenhet av arbete med byggherrens arbetsmiljö.
  • Kunskap inom kvalitetsarbete avseende väg- eller järnvägsinfrastruktur. 

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker över Skype.

Möjliga placeringsorter: Borlänge eller Gävle.

OBS! Lång annonseringstid. Sista ansökningsdagen är, till följd av semester, 2022-08-14. Går du vidare tar vi kontakt med dig vecka 33 för tester. Intervjuer är planerade till vecka 34 och 35.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Marie-Helen Norlinder,
0101231461

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702