Logga in
Logga in

Stationsförvaltare Område Väst

Som Stationsförvaltare område väst på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Är du en kommunikativ, nyfiken och driven person som vill skapa attraktiva stationsmiljöer med resenären i fokus? Samt vill ha en tjänst där du har möjlighet att påverka männsikors vardag? Då kan det här vara rätt tjänst för dig!

Som stationsförvaltare tar du hand om Trafikverkets ansvarsområde på stationerna, där du kommer att ha hand om 86 stycken stationer/bytespunkter. Du kommer att ha ansvar för driften av plattform, plattformsförbindelser såsom hissar, rulltrappor, gångbroar, gångtunnlar mm. Det innebär bland annat att ha kontakt med intressenter och myndigheter samt andra berörda, gällande resandet och utveckling av stationerna.

Det här är en tjänst med många olika kontaktytor både internt och externt. Du kommer att representera Trafikverket i relationen till externa samarbetspartners såsom stationshusägare, kommuner, järnvägsoperatörer, regionaltrafikbolag, myndigheter m.fl. Tjänsten som vi söker innebär att ansvara för förvaltningen av stationer inom region syd/väst.

Du medverkar aktivt i stationsförvaltningens utvecklingsarbete för förbättring och effektivisering av verksamheten. Vidare ansvarar du för att avtal tecknas mellan Trafikverket och andra aktörer avseende stationerna. Du ansvarar för den ekonomiska och tekniska förvaltningen av de stationer som finns inom förvaltningsområdet. Som stationsförvaltare planerar beställer och genomför du underhålls-, reinvesteringsåtgärder på stationerna.

Du ansvarar för budget-, mål-, verksamhetsplanerings- och uppföljningsarbetet för förvaltningsområdet. Du kommer även att följa upp och leda leverantörer gällande skötsel underhåll enligt ingångna avtal. . Med stöd av bl a Trafikverkets inköpare kravställa och upphandla AB, ABT samt ABFF-avtal. Ansvara för att de myndighetskrav som ställs på anläggningarna uppfylls.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du stark drivkraft och är resultatorienterad. Då arbetet innebär mycket kontakter är det även viktigt att du har lätt för att skapa goda relationer. Du är flexibel och har en mycket god problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom Samhällsbyggnadsteknik eller Affärsutveckling och entreprenörskap (180hp) eller motsvarade utbildningsnivå tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
  • har haft budgetansvar och arbetat med ekonomisk uppföljning
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från stationsförvaltning eller fastighetsförvaltning i privat eller offentlig verksamhet
  • Har du erfarenhet av järnvägsinfrastrukturprojekt?
  • har erfarenhet av att arbeta med AFF-regelverket
  • har erfarenhet inom projektledning
  • har erfarenhet av att arbete i en serviceinriktad roll med mycket personkontakter
  • har god förmåga att sätta dig in i och arbeta med olika datorsystem

Övrig information

Placeringsort: Göteborg

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut digitalt 1/12-22 och du har fem dagar på dig att genomföra dem.

Intervjuer sker via Skype och är preliminärt bokade vecka 50.

#LI-SP1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Linda Carlén,
0101237733

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702

Läs mer