Logga in
Logga in

Systemledare inom anläggningsnära system för väg

Vi håller på att skapa något nytt. Något stort. Kanske är det just dig vi behöver för att möta dagens och morgondagens behov.

Sök tjänsten

Vi söker nu en systemledare som vill utveckla och förvalta smartare system där arbete med integration av system, genomföra samråd och följa processer för förvaltning är högst aktuellt. Låter det intressant?

Om jobbet

I din roll som systemledare med inriktning övervakning av anläggningsnära operativa tekniska system (OT) system arbetar du dagligen med förvaltningen av de system som styr- och övervakar för bl.a. broar, belysning, trafiksignaler och VA-stationer i våra väganläggningar. Du blir ansvarig för förvaltningen av de system som nyttjas för att skicka larm och kommandon till och från väganläggningen. Systemen nyttjas för att Trafikverket ska kunna övervaka och styra anläggningarna från trafikledningscentralerna och vid händelse av exempelvis fellarm kunna skicka ut entreprenör för felavhjälpning. Ditt arbete blir därför av väsentlig vikt för det svenska samhället.

Tillsammans med oss andra i vår nya sektion skapar du rutiner, arbetssätt och processer. Som systemledare tar du operativa beslut i det dagliga arbetet. I kontakt med systemförvaltningen arbetar du som gruppledare och planerar och organiserar arbetet för att ni ska nå era mål. Du har även samarbeten med projektledare, upphandlade leverantörer, tekniska konsulter och övriga verksamhetsområden inom Trafikverket.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som ledare inom sektionen är det viktigt att du modig och trygg i dig själv. Du är strukturerad med god förmåga att organisera resurser mot de uppsatta målen. Vidare har du en god samarbetsförmåga där du ur ett ledarperspektiv dessutom skapar förutsättningar för goda samarbeten såväl inom som utanför sektionen. Du är en kommunikativ person med förmågan att förmedla din kompetens och därmed göra dig förstådd hos olika målgrupper. Slutligen ser vi att du har en god analytisk förmåga och är lösningsorienterad.

Vi söker dig som har:

  • Avslutad högskoleutbildning om minst 180 hp, exempelvis ingenjörsutbildning eller data/systemvetarutbildning, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med efterfrågad kompetens bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av att leda andra, exempelvis från roller som projektledare, uppdragsledare eller olika sidouppdrag där ledning varit central för ett framgångsrikt arbete.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift eftersom en stor del av arbetet innebär att läsa och granska tekniska beskrivningar; dokumentera/beskriva tekniska uppdrag och leda internationella möten.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att förvalta tekniska system.
  • Erfarenhet av anläggningsnära OT-system (operativteknik).
  • Erfarenhet av trafikstyrning eller trafikdata.
  • Erfarenhet av att arbeta med förvaltning av larm, SCADA och övervakningssystem.

Övrig information

Placeringsort för denna tjänst är Solna i Stockholm.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan.

Tester kommer att vara en del i denna rekryteringsprocess.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Daniel Andersson,
0101236207

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702