Logga in
Logga in

Teknisk koordinator för Rangerbangårdar

Rangerbangårdar, du vet, de där stora bangårdarna som är så viktiga för företagare och transport av gods? Nu har du chansen att - som teknisk koordinator - driva och koordinera arbetat på våra rangerbangårdar framåt.

Sök tjänsten

Det innebär att du får ta ditt personliga driv och allt du är som person och bidra till samhällsnytta för både personer och företagare i och utanför Sverige. Sök nu med placeringsmöjlighet i Borlänge, Gävle, Göteborg, Malmö, Solna, Västerås eller Örebro.

Om jobbet

Du arbetar med att driva och koordinera arbetet på våra rangerbangårdar framåt, både i det operativa underhållsarbetet och utvecklingen av dessa bangårdar. Du har helhetsperspektivet och håller ihop det övergripande arbetet samtidigt som du projektleder insatser. Du leder därmed andra, samlar in och analyserar behov, följer våra stödprocesser och utvecklar arbetet tillsammans med oss andra. Det innebär att du har stora möjligheter till att specialisera dig i din roll, inte minst genom ditt eget arbete och ett tätt samarbete med andra specialister.

Vi möjliggör din framgång genom att erbjuda ett variationsrikt arbetsinnehåll med stort eget ansvar. Du har, från start, möjligheten att själv få vara med och forma din roll tillsammans med gruppen där målet är att du ska få bäst förutsättningar att göra det du tycker om mest. Vi tror nämligen att du trivs bäst när din kompetens kommer till sin rätt.

Troligen är du en teknisk generalist eller liknande. Du håller i utvecklingen och har det övergripande perspektivet på vad som behöver göras och hur det bör göras. Tillsammans med dina specialistkollegor som bland annat ansvarar för spårkomponenterna räl, slipers, befästningar, spårväxlar och dilatationsanordningar så har du en arbetsdag kännetecknad av goda samarbeten. Du har också möjligheten att utvecklas till teknisk specialist för rangerbangårdarnas spårkomponenter såsom SATT växeldriv, spiralbromsar, balkbromsar, kolvbroms och fällbara stoppbockar. Du får arbeta med kravställning, upphandling, utvärdering, validering och godkännande av komponenter i din roll där du håller ihop allt på ett övergripande plan och projektleder de andra. Det innebär att du har stor nytta av din praktiska förståelse för arbetsområdet och dina personliga färdigheter, inte minst i dina interaktioner med leverantörer och entreprenörer.

Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi därmed en modern arbetsplats i antingen Luleå, Borlänge, Solna, Västerås, Göteborg eller Malmö där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Du ges möjlighet till ett flexibelt arbetsliv och du kan givetvis förlägga viss del av arbetstiden på distans. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är utåt på det sätt att du tycker om att leda och övertyga andra i ditt arbete. Genom detta sätter du särskilt fokus på att skapa goda förutsättningar - för dig och för andra - att ha god kommunikation och goda samarbeten. Eftersom du är målmedveten är det enkelt att se din ambition, exempelvis i hur du strukturerar din vardag för att lyckas koordinera/samordna ditt och andras arbete. Du är dessutom trygg i dig själv - både i det du kan och det du inte kan - och är stresstålig.

Vi söker dig som har:

  • En civilingenjörsexamen eller en teknisk högskole- eller universitetsexamen om minst 180 hp (120 p) inom exempelvis maskinteknik. Alternativt annan utbildning där hållfasthetslära ingått.
  • Kunskaper i materiallära, hållfasthetslära, mekanik, konstruktion och ritningslära.
  • God förmåga att leda andra, exempelvis som koordinator/samordnare, arbetsledare, projektledare eller liknande.
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • Giltigt körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av produktutveckling inom industrin, gärna med koppling till väg eller järnvägen.
  • God systemförståelse för järnvägen.
  • Erfarenhet av arbete med rangerbangårdar.
  • God förståelse för spårkomponenterna på rangerbangårdarna.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester skickas ut i Augusti.

Intervjuer sker över Skype i början av September.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Malmö, Solna, Västerås eller Örebro.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Caroline Huusko,
0101242320

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702