Logga in
Logga in

Teknisk specialist inom IT med driv och serviceanda

Är du specialist inom teknik? Lockas du av tanken på att ansvara för och utveckla den IT-plattform som ligger till grund för Trafikverkets nationella övervakningssystem för kraftförsörjning till telekominfrastrukturen?

Sök tjänsten

Vi söker nu dig som med driv kan underhålla och supporta vårt befintliga IT-system samtidigt som du också inspirerar och bidrar till innovativ förändring! Hos oss på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Tillsammans lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Som teknisk specialist inom IT-plattformar tillhör du verksamhetsområdet Underhåll som ansvarar för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Tjänsten ingår under avdelningen Teknik och miljö och den specifika enheten går under namnet Elkraft. Här ges expertstöd inom hela Trafikverket vad gäller teknisk utveckling, tolkning av regelverk, utveckling och andra specifika lösningar kopplat till underhåll och investeringsuppdrag. Enheten ansvarar även för de tekniska regelverken inom elkraftsområdet. Blir du aktuell för denna roll kommer du att arbeta inom det specialistområde som har det övergripande ansvaret för drift- och övervakningsarbetet av vår kraftförsörjning till telekominfrastrukturen. I denna arbetsgrupp ingår idag åtta medarbetare vars ansvar är att ha hand om kraftförsörjningens alla delar under hela livscykeln. Såhär beskriver en av våra medarbetare tjänsten: "Det bästa med denna roll är enligt mig att man hela tiden utvecklas och lär sig nya saker. Ingen dag är egentligen den andra lik, vilket är både utmanande och utvecklande".

Om jobbet

I rollen som teknisk specialist inom IT-plattformar är ditt uppdrag att tillsammans med en kollega ansvara för det managementsystem där övervakningen av vår kraftförsörjning inom telekominfrastrukturen ryms. Systemet vi använder oss av heter DX NetOps Spectrum och det är denna plattform som samlar in data och ger oss information om kraftlarm ifrån de olika komponenterna i vår nationella anläggning. Din roll är att förvalta detta system genom att exempelvis lägga in nya komponenter och hantera MIB-filer. Dina arbetsuppgifter innebär också att du ansvarar för supportärenden som inkommer ifrån verksamheten där du lyhört hittar lösningar och utför förbättringsåtgärder. Saker och ting kan inkomma med kort varsel, men med det sagt finns det fortsatt utrymme att planera din egen tid.

Utöver ovan nämnt arbetar du även med programmering som driver utvecklingen framåt och du strävar efter att miljöanpassa verksamheten så långt det är möjligt. Denna tjänst kan med tiden komma att utvecklas, vilket kan öppna upp för möjligheter att delta i ett utökat förbättringsarbete inom fler databaser och system som omfattas av den digitaliseringsresa som just nu pågår.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i denna roll har du god slutledningsförmåga och lätt för att se samband som i sin tur bidrar till att du också kan skräddarsy lösningar som är väl anpassade utifrån verksamhetens behov. Vidare är du lyhörd och har enkelt för att göra dig förstådd, vilket underlättar i såväl supportärenden som vid samverkan i stort. Du arbetar även strukturerat och kan med gott omdöme planera och prioritera så att saker och ting blir gjorda i tid. Vi ser också positivt på om du har en brinnande drivkraft för utveckling som kan inspirera till förbättringsåtgärder och att du i grunden är mån om att bidra till en levande förvaltning.

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning med datainriktning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av förvaltning av UNIX-baserade program
  • har arbetat med MIB-filer
  • har erfarenhet eller kunskap inom elkraft
  • har erfarenhet eller kunskap inom databashantering
  • har erfarenhet av utvecklingsarbete

Övrig information

Trafikverket är stolt över att nyligen ha blivit rankad som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och hos oss är det viktigt att du har en sund balans mellan arbete och fritid. Önskar du att arbeta delvis på distans? Vi erbjuder dig förtroendearbetstid och möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Placeringsort för denna tjänst är antingen Borlänge, Gävle, Solna eller Sundsvall - du väljer själv! En del tjänsteresor kan förekomma.

Ansökan

På Trafikverket tror vi på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vår ambition är att genomföra fördomsfria rekryteringar och i linje med detta är vårt fokus riktat på kandidaters kompetens och potential. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer därför att ligga till grund för vårt första urval. Som ett steg i ledet används sedan webbaserade tester som ännu ett kompetensbaserat verktyg i strävan efter objektiva och rättvisa bedömningar.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt, preliminärt under v.15 alternativt v.16. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är planerade att äga rum mellan v.18-19. Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Johanna Lundkvist,
0101230111

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702