Logga in
Logga in

Teknisk specialist spårkomponenter

Tycker du spårkomponenter är intressant?

Sök tjänsten

Nu har du möjlighet att söka en tjänst där du får möjlighet att specialisera dig och där ditt arbete unde rlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige genom ditt bidrag till utvecklingen och underhållet av järnvägssystemet. Ta därför chansen och sök idag för att få möjlighet att specialisera dig ytterligare i tekniken i en grupp som ser till dig och din kompetens. Vi tror nämligen att du trivs bäst när din kompetens kommer till sin rätt.

Om jobbet

Du arbetar med att driva arbetet med spårkomponenter framåt, både i den operativa reservdelsförsörjning och i de förbättringsåtgärder du ser framför dig, exempelvis via digitalisering. Du skapar förutsättningar för järnvägen genom att ta fram byggblock och beskrivningar för järnvägen under hela dess livscykel. Det gör du bland annat genom att följa våra stödprocesser, jobba processtyrt och utveckla processen tillsammans med oss andra.

Du har, från start, möjligheten att själv få vara med och forma din roll tillsammans med gruppen där målet är att du ska få bäst förutsättningar att göra det du tycker om mest; nämligen det tekniska arbetet. Det innebär att du har stora möjligheter till att specialisera dig i din roll, inte minst genom ditt eget arbete, men även genom att du får lära dig av oss, dina kollegor, i vårt arbete som specialister inom olika områden. Vi tror att du trivs bäst när din kompetens kommer till sin rätt och vi tillämpar specialisttrappan som möjliggör utveckling av juniora roller mot mer strategiska roller.

Du är alltså tekniskt ansvarig för spårkomponenter och ingår i ett team som bland annat ansvarar för komponenterna räl, slipers, befästningar, spårväxlar och dilatationsanordningar. Du får arbeta med kravställning, upphandling, utvärdering, validering och godkännande av komponenter. Det innebär att du har stor nytta av din praktiska förståelse och analytiska förmåga, inte minst i dina interaktioner med leverantörer och entreprenörer. Du är dessutom expertstöd till hela Trafikverket och tar både fram och förvaltar teknisk dokumentation.

Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi därmed en modern arbetsplats i antingen Luleå, Borlänge, Solna, Västerås, Göteborg eller Malmö där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Du ges möjlighet till ett flexibelt arbetsliv och du kan givetvis förlägga viss del av arbetstiden på distans. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har god problemlösningsförmåga och är därmed lösningsorienterad som person. Eftersom du är målmedveten och genom det blivit självgående i ditt arbete så tar du många initiativ där du t.ex. så bidrar till god kommunikation och goda samarbeten i allt du gör. Du är dessutom väldigt öppen för det nya och är påhittig i ditt arbete.

Vi söker dig som har:

  • En civilingenjörsexamen eller en teknisk högskole- eller universitetsexamen om minst 180 hp (120 p) inom exempelvis maskinteknik. Alternativt annan utbildning där hållfasthetslära ingått.
  • Tekniska kunskaper inom arbetsområdet.
  • Goda kunskaper i materiallära, hållfasthetslära, mekanik, konstruktion och ritningslära.
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • Giltigt körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från arbete i spår vad gäller komponenterna i järnvägsanläggningen.
  • Teknisk erfarenhet av järnväg, exempelvis gällande räler, skarvar och dilatationer.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med säkerhetsarbete, exempelvis inom CSM-RA eller RAMS 50126.
  • Goda kunskaper inom forskningsmetodik för att kunna föra diskussioner kring forskning med bl.a. forskare på högskolor.
  • Erfarenhet av produktutveckling inom industrin eller en doktorsexamen inom relevant område, gärna med koppling till väg eller järnvägen.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester skickas ut i Augusti.

Intervjuer sker över Skype i början av September.

Möjliga placeringsorter: Luleå, Borlänge, Solna, Västerås, Göteborg och Malmö.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Caroline Huusko,
0101242320

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702