Logga in
Logga in

Trafikverket söker Avdelningschef för järnvägssysstem

Nu söker vi en erfaren och driven chef med förmåga att ta ett strategiskt ansvar för hur järnvägssystemet ska underhållas med hänsyn till samhällets behov och efterfrågan på kort och lång sikt.

Sök tjänsten

Söker du ett spännande och utvecklande jobb, är beredd att ta ett stort ansvar och vill bidra till samhällsutveckling på högsta nivå? Ansök redan idag!

Om jobbet

Som chef för vår avdelning Järnvägssystem inom verksamhetsområdet Underhåll leder du arbetet med att vara med och forma ett modernt underhåll av svenska statens järnvägsinfrastruktur. Avdelningen har ungefär 270 medarbetare och ansvarar för ca 13 Mdr kr/år. Utifrån uppsatta leveranskvaliteter och överenskomna mål lägger du och dina medarbetare grunden för en säker järnvägsanläggning med en hög tillgänglighet för våra kunder.

Genom noggrann prioritering och planering av underhållsåtgärder baserat på systematisk tillståndsbedömning med järnvägssystemets nutida och framtida kunder i fokus utvecklar vi järnvägsunderhållet. Denna utveckling driver du och dina medarbetare i nära dialog med våra kollegor i Trafikverket, med våra kunder tågföretagen, våra leverantörer järnvägsentreprenörerna och andra viktiga intressenter samt vår uppdragsgivare Infrastrukturdepartementet. Utveckling av såväl arbetssätt och metoder som dialogen med kollegorna i järnvägsbranschen är viktiga delar av dina arbetsuppgifter.

Som avdelningschef ingår du i verksamhetsområdet Underhålls ledningsgrupp och tjänsten är i första hand placerad i Borlänge eller Solna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • akademisk examen inom ekonomi, teknik, samhällsbyggnad eller motsvarande
  • flerårig aktuell erfarenhet av ledarskap och av att leda andra chefer
  • arbetat med strategiska utvecklings- och förändringsarbeten i större omfattning.
  • kunskap om och erfarenhet från Asset management, stora infrastrukturprojekt eller annan större investering- el underhållsverksamhet.
  • goda kunskaper i svenska och engelska.
  • erfarenhet av att medverka i externa/publika sammanhang

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att föra dialog, inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Övrig information

Vi har valt att samarbeta med Jefferson Wells i denna rekrytering. Vid frågor eller en intresseanmälan är du välkommen att kontakta Jefferson Wells konsult Pär Gårdbro, 070-268 80 76, par.gardbro@jeffersonwells.se

Sista ansökningsdag är den 21 augusti. Du kan söka tjänsten via Trafikverkets hemsida alternativt kan du skicka in en intresseanmälan via Jefferson Wells hemsida: www.jefffersonwells.se

Ansökan

Vänligen bifoga ditt CV då det ligger till grund för det första urvalet i den här processen.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702