Logga in
Logga in

Trainee - Teknikingenjör

Digitalisering är ett strategiskt prioriterat utvecklingsområde och vi behöver stärka vår innovativa förmåga. Vill du vara med på vår resa mot en mer datadriven organisation? Om svaret är JA - sök till Trainee hos oss!

Sök tjänsten

Om jobbet

Under tolv månader deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter. Du rustas i förändrings- och projektledning och tillsammans med övriga traineer deltar du i utvecklingsuppdrag utifrån olika case för att lära och påverka. Du förväntas att själv ta initiativ, etablera kontakter och planera en stor del av ditt traineeår. Som exempel kan du välja att göra studiebesök eller kortare praktikperioder inom de verksamheter som intresserar dig. Det erbjuds möjlighet till samverkan med andra myndigheter och externa aktörer i Sverige och internationellt. I arbetet ingår resor, både nationellt och regionalt.

Vi söker en teknikingenjör som vill vara med på förändringsresan tillsammans med oss inom Verksamhetsområde Underhåll på Avdelning Teknik och Miljö. Avdelningen utvecklar tekniska lösningar med tillhörande tekniska regelverk för såväl järnvägs-systemet som vägsystemet. Vi är särskilt engagerade i att använda digitalisering till att knyta samman olika teknikområden till ett system som kan förvaltas över anläggningens livscykel som grund för etableringen av väg- och järnvägssystemets digitala tvilling. Detta görs i nära samarbete med övriga Trafikverket.

Hos oss kommer du att arbeta med avancerade system, modellering av anläggning utifrån ett systemperspektiv, modellbaserat arbetssätt och avancerad dataanalys. Forskning och innovation i en internationell kontext kommer att vara en del av din vardag.

Beroende på din tekniska inriktning kommer du anställas inom någon av våra tekniska enheter och i arbetet kommer du att samarbeta med kollegor runt om i landet men också med nationella och internationella samarbetspartners. Du kommer växa i din kompetens tillsammans med Sveriges största infrastrukturförvaltare och i samarbete med kollegor som är experter inom sina teknik-områden.

Som trainee ges du möjligheten att växa in i en specialist- eller projektledarroll och skaffa dig en bred kunskap om Trafikverkets verksamhet. Med tiden kommer du att kunna driva spännande projekt.

Så här säger några av våra tidigare traineer på avdelningen om vårt program:

"Att börja min tid på Trafikverket som Trainee gav mig en otroligt bra övergång från universitetet. Att under 12 månader få fokusera på att utforska verksamheten och hitta vad man själv tycker är mest intressant är en möjlighet som jag starkt rekommenderar. Trafikverket är en stor arbetsplats med många möjligheter och under traineeprogrammet kan man själv vara med och till stor del påverka vilken riktning man vill gå. Ta chansen!" /Karolina, Trainee 2021-2022

"Ta chansen att hitta vad du vill jobba med och utvecklas i en stor organisation med mycket kompetens. Var med på en häftig resa i digitaliseringens spår!"/ John, Trainee 2021-2022.

Kvalifikationer

För att trivas som trainee behöver du ha ett stort digitaliseringsintresse, förståelse för digital omställning och en vilja att medverka till att skapa innovation.

Arbetet innebär många kontakter både inom och utanför Trafikverket och förutsätter att du som person är duktig på att skapa goda relationer, kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt anpassat till mottagaren. Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö och jobbar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har:

  • högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen med någon av följande inriktningar: energi och miljö, datateknik, teknisk fysik, väg-och vatten eller samhällsbyggnad.
  • har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.
  • har giltigt körkort för personbil.

Är din utbildningsprofil samhällsbyggnad, då är fördjupningen inom väg-, järnvägs-eller anläggningsteknik särskilt intressant för oss. Vi ser det även som meriterande om du har gjort ditt examensarbete inom något av områdena BIM eller GIS.

Din akademiska examen ska ha uttagits under 2021, 2022, alternativt kommer du att ta din examen senast september 2023.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

När du ansöker ska du inte bifoga något personligt brev. Istället för att bifoga personligt brev, kommer du i ansökningsformuläret beskriva varför du är intresserad av den här tjänsten och av Trafikverket.

Detta är en tillsvidaretjänst som inleds med en provanställning på 6 månader. Tillträde till tjänsten är den 1 september 2023.

De första intervjuerna är planerade att hållas den 6-9 mars 2023 via Skype.

#LI-EB1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#Trainee2023

Sök tjänsten

Ansvarig handläggare Elena Buzakova,
0101259932

Rekryterande chef Eva Gustavsson,
0101239234

Rekryterande chef Anders Aabakken,
0101234504

Läs mer