Logga in
Logga in

Underhåll Distrikt Väst söker en Kris-och säkerhetssamordnare

Vill du vara med och säkerställa att Sveriges största anläggningsägare inom infrastruktur arbetar proaktivt och metodiskt med verksamhet- och säkerhetsskydd?

Sök tjänsten

Vill du dessutom vara med och utveckla arbetssätt och processer inom en komplex verksamhet? Då kanske du är vår nya kris- och säkerhetssamordnare på Underhåll Distrikt Väst. Välkommen med din ansökan!

Om jobbet

I rollen som kris- och säkerhetssamordnare får du en nyckelroll med att upprätthålla och utveckla avdelningens arbeta med verksamhet- och säkerhetsskydd du bidrar även med din kunskap och kompetens i utvecklings- och förbättringsarbete kopplat till aktuella säkerhetsområden. Ett urval av vad rollen innefattar:

 • du är samordnande stöd för avdelningen och projekten i arbetet med verksamhets - och säkerhetsskydd. Även arbete kopplat till beredskap för kriser och kontinuitetsplanering av olika slag kan bli aktuellt
 • du planerar och genomför bland annat säkerhetsanalyser (SSA) samt upprättande av säkerhetsskyddsplaner (SSP)
 • du stödjer verksamheten i hantering och handläggning av säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA)
 • du vägleder vid tolkning av lagkrav kopplat till informationssäkerhet samt stödjer verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg inom såväl informationssäkerhet som säkerhetsskydd
 • du planerar och genomför utbildningar med chefer och medarbetare inom aktuella områden
 • du kommer även vara delaktig i olika nätverk, grupperingar och forum där du får stora möjligheter att diskutera kvalificerade säkerhetsfrågor och utbyta erfarenheter

Vad kan vi erbjuda dig?

"Jag som blir din chef heter Nathalie Mjörnestål. Mitt ledarskap är öppet, tydligt, prestigelöst och situationsanpassat. Som medarbetare kommer du få en chef som stöttar och coachar dig till att utvecklas för att du ska nå din fulla potential. Det är tillsammans i starka team vi arbetar som bäst, tillsammans når vi våra mål och utvecklar vår verksamhet"

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du vara van vid att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du arbetar strukturerat och drivs av att uppnå resultat. Du kommer att arbeta med komplexa frågeställningar vilket kräver en mycket bra analytisk förmåga. Du kommer att ha mycket dialog och samverkan med både interna och externa parter varför vi förväntar oss att du har hög integritet, god samarbetsförmåga och är tydlig och pedagogisk i din kommunikation.

Vi söker dig som har:

 • universitets- eller högskoleexamen med inriktning samhällssäkerhet, krisberedskap, informationssäkerhet, juridik eller säkerhetsskydd. Alternativt annan utbildning som vi tillsammans med den efterfrågade erfarenheten bedömer jämförbar.
 • erfarenhet av strategiskt och operativt arbete inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet
 • erfarenhet av att arbeta med att ta fram dokument, skriva säkerhetsanalyser och skapa säkerhetsskyddsplaner
 • god kunskap om säkerhetsskydd och områdets lagar, regler och föreskrifter
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • säkerhetsskydd i samband med upphandlingar
 • arbete med kontinuitetsplanering och totalförsvarsfrågor
 • krisberedskap och krishantering

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor i viss omfattning.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Vi använder oss av webbaserade tester som en del av urvalsarbetet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype.

Placeringsort: Göteborg

#LI-NG1

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Nathalie Mjörnestål,
0101240098

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702

SACO: Jonas Sjöholm