Logga in
Logga in

Underhållsingenjör Bana

Som Underhållsingenjör Bana till Underhåll region södra Järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss. Vi behöver utöka vårt fantastiska team inom banteknik. Du kommer att vara en mycket viktig kugge i våra viktiga BAS kontrakt inom järnväg i södra Sverige

Om jobbet

Tillsammans driver vi verksamheten framåt med fokus på resultat

Du får vara en del i ett eller flera av våra vassa projektteam som leds av en Projektledare och vara dennes mycket viktiga stöd i ditt kompetensområde. Tillsammans leverera ni säker och tillgänglig järnväg som tillgodoser samhällets behov av resor och transporter idag och i framtiden. I rollen har du mycket kontakter internt, men också med allmänheten så som kommuner och andra myndigheter.                      

Som Underhållsingenjör är du projektets tekniska kompetens för bananläggningen där du jobbar med räls, ballast och övrig banteknik inom järnväg. Du kommer även att få jobba med reinvesteringar och mindre projekt.

I rollen kommer du dela att arbeta i kontorsmiljö med våra administrativa system samt i mindre omfattning vistas ute i fält för att följa upp att entreprenader genomförs enligt avtalat kontrakt samt utifrån de lagar, regler, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Som person

 • har du lätt för att samarbeta och är kommunikativ.
 • har du god förmåga att planera och strukturera.
 • har du en god analytisk förmåga samt ett helhetstänk.
 • är du ansvarstagande och kan arbeta självständigt.
 • är du initiativtagande och driver dina frågor.

Vi söker dig som

 • har banteknisk utbildning inom järnväg, eftergymnasial utbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet av operativ underhållsverksamhet inom järnväg
 • har relevant och aktuell erfarenhet inom järnvägsteknik/banteknik
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har god datorvana och är en van användare av Office-paketet
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du 

 • har flerårig erfarenhet av banteknik i entreprenader
 • har erfarenhet från säkerhets- och underhållsbesiktning av järnvägsanläggning.
 • har vana att jobba i projektteam
 • har ytterligare kompetens inom signal och/eller elkompetens

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala intervjuer via Skype är planerade till 18 och 19 juni


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Jonas Lycksell,
0101233726

Rekryterande chef: Ola Malmberg,
0101239015

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702