Logga in
Logga in

Underhållsingenjör BAS-kontrakt väg

Vill du vara med och hjälpa människor och företag att komma fram smidigt, grönt och tryggt på det svenska vägnätet? Varmt välkommen med din ansökan till rollen som Underhållsingenjör väg!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som underhållsingenjör stödjer du projekt med teknisk kompetens i drift- och underhållsfrågor inom ramen för BAS-kontrakt väg, vilket inkluderar beläggning, avvattning och vinterväghållning inom Örebro län. Du utgör en viktig resurs beträffande uppföljning, analys av fel och störningar i anläggningen och verksamheten. Du arbetar såväl självständigt som i team och har brett kontaktnätverk både inom och utanför Trafikverket. Dagarna är varierande - du befinner dig både ute efter vägnätet och i kontorsmiljö.

Bland de vanligt förekommande uppgifterna kan vi nämna:

 • Agera byggledare och tekniskt stöd åt Trafikverkets projektledare
 • Stötta både interna och externa intressenter med lokal och regional kunskap om distriktets verksamhet, anläggningstillstånd och behov
 • Diskutera tekniska lösningar med entreprenörer och samverkar med entreprenörer inom ramen för BAS-kontrakt väg
 • Kontrollera och följa upp både planerade och genomförda åtgärder inom vägnätet
 • Inspektion av vägarnas status och skick.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen är du en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer. Du är självgående och arbetar strukturerat med fokus på att driva ärenden framåt. 

Vi söker dig som:

 • har teknisk utbildning på lägst gymnasienivå alternativt annan utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har minst ett par års aktuell erfarenhet av arbete med vägunderhåll med inriktning drift och underhåll i rollen som arbetsledare, platschef, byggledare, projektingenjör eller liknande.
 • har god förmåga att sätta dig in i datorsystem och är en van användare av Officepaketet
 • har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • har B-körkort för manuellt växlad bil

Det är meriterande:

 • har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA anläggning samt kunskap om miljöbalken.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuerna är planerade att hållas den 27-28 april 2023, via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Nancy Häggkvist,
0101236745

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702