Logga in
Logga in

Underhållsingenjör BAS-kontrakt Väg

Vill du vara med och hjälpa människor och företag att komma fram smidigt, grönt och tryggt på det svenska vägnätet? Varmt välkommen med din ansökan till rollen som Underhållsingenjör BAS-kontrakt väg!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som underhållsingenjör stödjer du projekt med teknisk kompetens i drift- och underhållsfrågor inom ramen för BAS-kontrakt väg, vilket inkluderar beläggning, avvattning och vinterväghållning inom Jämtlands och Västernorrlands län. Du utgör en viktig resurs beträffande uppföljning, analys av fel och störningar i anläggningen och verksamheten. Du ger förslag på beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning. Dina dagar är varierande och du befinner dig både ute efter vägnätet och i kontorsmiljö, och du arbetar såväl självständigt som i team och har brett kontaktnätverk både inom och utanför Trafikverket.

Vanligt förekommande uppgifter:

 • Agera byggledare och tekniskt stöd åt Trafikverkets projektledare inom ramen för BAS-kontrakt väg
 • Stötta både interna och externa intressenter med lokal och regional kunskap om distriktets verksamhet, anläggningstillstånd och behov
 • Diskutera tekniska lösningar med entreprenörer och samverkar med entreprenörer inom ramen för BAS-kontrakt väg
 • Kontrollera och följa upp både planerade och genomförda åtgärder inom vägnätet
 • Inspektion av vägarnas status och skick

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i rollen är du en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer. Du är självgående och arbetar strukturerat med fokus på att driva ärenden framåt. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som har

 • flerårig aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med drift och underhåll där du har byggt en teknisk kompetens för en väganläggning
 • teknisk utbildning på lägst gymnasienivå, alternativt annan utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer jämförbar
 • körkort för personbil
 • datorvana
 • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • kunskaper i ekonomisk uppföljning inom entreprenadbranschen
 • erfarenhet av GPS-baserad verksamhetsuppföljning
 • kunskaper inom entreprenadjuridik

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Sundsvall eller Östersund.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt efter att sista ansökningsdagen har passerat. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype. Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Karin Netterman,
0101239336

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702