Logga in
Logga in

Underhållsingenjör Byggnadsverk

Som  Underhållsingenjör  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Som anställd i Trafikverket utgår vi från de förväntningar som ställs på oss som medarbetare. Medarbetarskapet utgår från våra värderingar och innebär att du arbetar med modiga, pålitliga och engagerade kollegor. Vill du bli en av oss?

Om jobbet

Vi söker dig som vill arbeta med underhållsfrågor inom byggnadsverk! Du kommer att komma till enheten Byggnadsverk som består av 18 personer med ansvar för drift och underhåll av bland annat broar, tunnlar och bergsslänter inom distrikt Väst. I vårt underhållsarbete ingår att bedöma tillståndet, planera underhållsåtgärder, utföra förebyggande och avhjälpande åtgärder samt genomföra reinvesteringar.

Som underhållsingenjör i Trafikverket arbetar du både i team och självständigt med att följa upp och driva projekt inom drift- och underhåll av byggnadsverk. En viktig uppgift är att stödja med underhållskompetens i planering, byggande och mottagning av ny eller förändrad anläggning.

Du medverkar i utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte inom aktuellt område. Vidare deltar du vid möten med entreprenörer och följer upp planerade och utförda arbeten. I din roll kan du också få chansen att leda mindre projekt.

Jag som blir din chef heter Elin Söderström. Jag leder enheten framåt med ett fokus på resultat men även genom utveckling av dig och vår verksamhet. Jag vill att vi har en aktiv dialog så jag kan finnas där när du vill och behöver stöttning. Jag tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet, så förhoppningsvis kommer du trivas hos oss. Hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Kvalifikationer

Befattningen ställer krav på god problemlösningsförmåga och ett utvecklingsorienterat förhållningssätt. Du har förmågan att identifiera och analysera problem samt utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv. Då rollen innebär att kommunicera och samverka med enskilda individer, grupper och allmänhet har du god förmåga att samarbeta samt är tydlig och lyhörd i din kommunikation med andra. Du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt, ser möjligheter i förändringar och delar med dig av den information och expertis som behövs för att nå önskade resultat.


Vi söker dig som har

  • eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning eller annan utbildning som vi, i kombination med erfarenhet, bedömer likvärdig
  • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom entreprenader på broar och konstruktioner rörande stål och målningsarbeten från roller som byggledare, arbetsledare eller liknande
  • har kunskap att arbeta med IT-baserade system
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du

  • har utbildning inom BAS-U och BAS-P
  • har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA anläggning

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Digitala intervjuer via Skype planeras vecka 9 och 10.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Elin Söderström,
0101232082

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702

SACO Daniel Gustavsson,
0101235945