Logga in
Logga in

Underhållsingenjör El

Vill du utvecklas inom elteknik?! Hos oss på Underhåll Järnväg med placering i Göteborg eller Halmstad hittar du en spännande roll.

Sök tjänsten

Som underhållsingenjör inom elteknik är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I den här rollen får du möjligheten att kombinera din operativa erfarenhet med en mer stöttande funktion gentemot de som är ute i verksamheten idag. Du arbetar dagtid och har möjlighet att sköta stora delar av ditt arbete hemifrån. För att hålla både dig och anläggningen a jour med utvecklingen deltar du i nationella nätverk/forum gällande elteknik, här möter du andra inom expertisen på området och får möjlighet att lyssna av utveckling på området. Som underhållsingenjör arbetar du med att följa upp och analysera järnvägsanläggningen.

Du har datorn som huvudsakligt verktyg för att se och analysera anläggningens behov för att därefter kunna föreslå förbättringsåtgärder samt vara delaktig i beställningar av dessa. Även om tjänsten är kontorsburen kan du behöva gå ut i anläggningen för att följa upp att entreprenader genomförs enligt avtal och regelverk. Tjänsten är placerad i säkerhetstjänst och ställer krav på din fysiska hälsa.

I rollen bidrar du med din tekniska expertis till projektledaren och du kommer under dennes ledning och styrning, vara med och säkerhetsställa att underhållskontrakten följs. Du driver teknikmöten och vid behov deltar du även på byggmöten. Vidare kan du få medverka i upphandlingar av kontrakt samt stödja projektledaren i prognosarbeten. Du kommer också leda och delta i vissa mindre projekt eller utredningar.

"Jag som blir din chef heter Emma Sturk. För mig är ledorden i mitt ledarskap: engagemang, empatiskt ledarskap och enighet mot ett gemensamt mål. Jag har stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!"


Kvalifikationer

Du är analytisk, självgående och har ett eget driv, vilket innebär att du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer med god planering. Du har god problemlösningsförmåga, kan prioritera vilka uppgifter och frågor som är viktiga. Rollen innebär många interna och externa kontakter, därför är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och att du har en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har relevant elteknisk utbildning
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av högspänning och lågspänning inom järnväg
  • har erfarenhet av administrativa inslag i ditt arbete
  • har god förmåga att sätta dig in i datasystem och är en van användare av Officepaketet
  • har körkort för personbil .

Det är meriterande om du

  • har kunskaper inom entreprenadjuridik, AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
  • har erfarenhet från underhållsarbete på kontaktledning

Övrig information

Placeringsort är i Halmstad eller i Göteborg

Digitala intervjuer sker via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Emma Sturk,
0101241531

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702