Logga in
Logga in

Underhållsingenjör el

Hur upprätthåller vi spänningen på järnvägen? Som underhållsingenjör bidrar du till infrastrukturutvecklingen i norra Sverige och bästa möjliga underhåll av vår anläggning. Var med och gör Sverige närmare!

Sök tjänsten

Om jobbet

Jobbar du inom järnvägsbranschen och är redo att ta nästa steg i din karriär? Trivs du att jobba ute men vill också kunna jobba från kontoret? Då kan det här vara rätt tjänst för dig! Som underhållsingenjör inom teknikområde el får du möjligheten att kombinera din operativa erfarenhet med en mer stöttande funktion gentemot de som är ute i verksamheten idag. Mertiden av arbetet sker från kontoret men du är också en del av tiden ute i järnvägsanläggningen på sträckan Boden S-Holmsund med tillhörande tvärbanor. Den ena dagen är du inne på kontoret med administrativa uppgifter, håller fysiska eller digitala möten och samverkar med dina kollegor och nästa dag är du i anläggningen och undersöker dess tillstånd och identifierar behov av åtgärder eller tar fram underlag för underhållsplaner. Du har datorn som huvudsakligt verktyg för att se och analysera anläggningens behov, för att därefter kunna föreslå förbättringsåtgärder samt vara delaktig i beställningar av dessa. Du jobbar dagtid och har möjlighet att påverka upplägget av arbetet. Kvällstidsarbete och övernattningar sker endast i undantagsfall.

Som underhållsingenjör ingår du i ett projektteam som utifrån beställarrollen arbetar med att följa upp och analysera järnvägsanläggningen. Du bidrar med din tekniska expertis inom el till projektledare och tillsammans med projektledaren och teamet kommer du vara med och säkerhetsställa att underhållskontrakten följs. Du kommer jobba med kontaktledningar, elförsörjning, lågspänningsanläggningar etc. inom järnväg. Du utgör en viktig resurs beträffande planering, uppföljning och analys av anläggningsarbeten.

Du håller i teknikmöten med entreprenören och följer upp planerade och utförda arbeten. Du kommer ansvara för att entreprenaden genomförs enligt avtalat kontrakt och utifrån de lagar, regler, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. En viktig del av arbetet innebär också att du är ute och följer upp anläggningens tillstånd, vilket är en del i ditt underlag för förbättringsåtgärder. Du kommer även vara ute i anläggningen och följa upp de arbeten som entreprenören utför för att säkerställa att vi får det vi beställt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är självgående och tar ansvar för att planera och slutföra dina arbetsuppgifter samtidigt som du vågar fatta beslut. Du är kommunikativ, har analytisk problemlösningsförmåga som hjälper dig att se lösningar i ett helhetsperspektiv samtidigt som du har lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som har:

  • flerårig aktuell arbetslivserfarenhet från att jobba i högspänningsanläggningar alternativt flerårig erfarenhet av att jobba i järnvägsanläggningen med lågspänning
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • körkort för personbil
  • god datavana.

Det är extra bra om du:

  • har erfarenhet av underhållsarbete på elanläggningar
  • har erfarenhet av elarbeten i järnvägsanläggningen
  • har genomfört elbesiktningar i järnvägsanläggningen
  • är utbildad tillsyningsman inom järnvägen
  • har kunskaper inom entreprenadjuridik och tolkning av kontrakt.

Övrig information

Vad händer härnäst? Vid nästa steg i rekryteringsprocessen används webbaserade tester som ännu ett kompetensbaserat verktyg i strävan efter objektiva och rättvisa bedömningar. Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt kort efter att sista ansökningsdagen har passerat. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa digitalt via Skype och är planerade att äga rum den 28 maj samt 3-4 juni 2024. Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Möjliga placeringsorter för denna tjänst är Umeå, Luleå eller Skellefteå. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

För att utföra arbete i spårområde krävs bland annat god syn och normalt färgseende, det kan därför bli aktuellt att genomgå hälsoundersökning. Informationen om detta får du längre fram i rekryteringsprocessen.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Linn Söderlund,
0101232604

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702