Logga in
Logga in

Underhållsingenjör Signal

Hur skapar vi förutsättningar för hållbart resande och gröna industrisatsningar?

Sök tjänsten

I rollen som Underhållsingenjör Signal använder du din tekniska kompetens för att tillsammans med kollegor bidra till utvecklingen av infrastrukturen i norra Sverige.

Om jobbet

Som underhållsingenjör ingår du i projektgrupp som utifrån beställarroll arbetar med att följa upp och analysera järnvägsanläggningen. Du bistår projekten med teknisk kompetens i drift och underhållsfrågor kopplade till signalteknik. Det innebär bland annat att du identifierar fel och störningar och föreslår förbättringsåtgärder på järnvägsanläggningen. En viktig uppgift är att stödja projektledaren inom ditt teknikområde och tillsammans med projektledare driva och utföra leveransuppföljning både ute i fält och via systemuppföljning.

Du får möjlighet att medverka i utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte samt ansvara för byggledning, kontroll och analys av åtgärder inom underhållskontrakt inom signaltekniksområdet. Du håller också i teknikmöten med entreprenörer samt följer upp planerade och utförda arbeten, och kan också få chansen att leda mindre projekt inom ditt teknikområde.

Du kommer att ha kontakter med kommuner, entreprenörer, byggledare och allmänhet. Den stora bredden i arbetsuppgifterna tillåter dig att kombinera dagarna inom kontorsmiljö med vistelse ute i fältet, vilket innebär resor inom Norrbotten.

"Jag som blir din chef heter Roger Nilsson. Jag tror på att delegera ansvar, där du som medarbetare får möjligheter att utvecklas tillsammans med verksamheten. Jag värdesätter att vi har en bra dialog och att du får ta plats med dina idéer." 

Kvalifikationer

Vem är du?

Tjänsten innebär många interna och externa kontakter så vi värdesätter att du har lätt för att skapa goda relationer. Du har god problemlösningsförmåga där du identifierar problem och bidrar till lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du organiserar och planerar ditt arbete väl samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi söker dig som:

  • har signalteknisk utbildning inom järnväg
  • har relevant och aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom signalteknik järnväg
  • har god datorvana och förmåga att arbeta i olika datasystem
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från underhållverksamhet av signalsystem på järnväg
  • har erfarenhet från underhåll av signalställverk
  • har erfarenhet från säkerhets- och underhållsbesiktning av järnvägsanläggning
  • har kunskaper i entreprenadjuridik.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Webbaserade tester kommer användas som en del i urvalsarbetet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Skypeintervjuer är planerade till vecka 36/ 2022.

För att få utföra arbete i spårområde krävs det att du genomgår hälsoundersökning om du går vidare i rekryteringsprocessen. Mer information om detta kommer längre fram i processen.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Roger Nilsson,
0101243322

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702

Läs mer