Logga in
Logga in

Underhållsingenjör Signal

Som underhållsingenjör signal på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som underhållsingenjör ingår du i projektgrupp som utifrån beställarroll arbetar med att följa upp och analysera järnvägsanläggningen 

I rollen bidrar du med din tekniska expertis till projektledaren och du kommer under dennes ledning och styrning, vara med och säkerhetsställa att underhållskontrakten följs. Du kommer att vara ute på plats en del för att följa upp att entreprenader genomförs enligt avtalat kontrakt samt utifrån de lagar, regler, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. Du kommer även följa upp anläggningens tillstånd och identifiera behov av åtgärder för att föreslå förbättringsåtgärder eller ta fram underlag för underhållsplaner.

Rollen innebär också att du driver teknikmöten och vid behov deltar du även på byggmöten. Vidare kan du få medverka i upphandlingar av kontrakt samt stödja projektledaren i prognosarbeten. Du kommer också leda och delta i vissa mindre projekt eller utredningar.

"Jag som blir din chef heter Jonas Lycksell. Tillsammans driver vi verksamheten framåt med fokus på resultat. Jag har stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!"

Kvalifikationer

Rollen innebär många interna och externa kontakter, därför är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och att du har en god samarbetsförmåga. Du är självgående och har ett eget driv, vilket innebär att du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer med god planering och du vet hur du ska prioritera när du måste hitta lösningar på hastigt uppkomna problem och frågeställningar. Du är också analytisk och har en god problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har minst gymnasial utbildning med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har signalteknisk utbildning inom järnväg samt relevant och aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom signalteknik järnväg
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har något års erfarenhet inom järnvägsteknik/elteknik (högspänning och/eller lågspänning)
  • har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
  • har kompetens inom järnväg bana

Övrig information

Placeringsort är Jönköping eller Växjö.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. 

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Jonas Lycksell,
0101233726

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702